Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad bohužel ztrácí naivní důvěrou v pokračování. Rámec mnoha klišé (necitelná agentka s rodinnými a mateřskými problémy, nezničitelný agent alkoholik, rozpadající se rodina reverendova včetně pubertální dcery a zapšklé matky, mladí muslimové verbovaní fanatiky aj.) na jedné straně děj ukotvuje do známé diskursivní linie, na straně druhé vyvolává pochybnosti ohledně myšlenkového přínosu, čemuž napomáhá i neobjevná přehlídka nejcitovanějších amerických problémů. Vzdor tomu však seriál vykročil správným směrem. Hlavní hrdina působí nejednoznačně, přestože si jde jasně za svým a sebevědomě odpovídá na libovolnou otázku otázkou. Hon na něj je veden zábavně bezohledným způsobem a vůbec mi nevadilo, že se v každém druhém záběru nestřílelo. Jenže epizody z Texasu se nemístně táhly a závěr naneštěstí příliš věřil zásahu shůry, protože ponechal veškeré dějové linky otevřené, takže divák zkoušený v poušti pozbyl vší naděje. Snad je dobře, že na pokračování nedošlo, neboť v tomto stavu alespoň můžeme uvažovat, kdo je čím, aniž bychom museli vyslechnout otrockou verzi autorů. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Bez rádia, bez novin a televize. Dá se lidem těžko prodat sebelepší vize." Nuž ako je vidno ani z týmito vymoženosťami dnešnej doby to nie je o nič jednoduchšie. Doba je možno iná, ale ľudia sa nezmenili. Oslobodiť myseľ od zaužívaného a rôznymi pravidlami obmedzeného spôsobu myslenia je totiž sizyfovská práca. Bez ohľadu na to či dotyčný pán v tomto seriály je či nie je Mesiášom myslím, že to čo sa okolo neho rozpútalo, je skutočne zaujímavé sledovať. Ja proste takého štúdie milujem, pre mňa zatiaľ niečo na úrovni Leftovers len s iným námetom. Inak úryvky z muzikálu Jesus Christ Superstar mi zneli v hlave počas celej doby sledovania a mnohé by sa tam dali miestami veľmi dobre využiť. Opäť raz dôkaz toho, že je to skvelé a nesmrteľné dielo (Haha, veľmi paradoxná veda k tomuto seriálu... ja viem som ftipná...). "Raději měl po otci řemeslo vzít. Ten, kdo zručně zhotoví židle, stoly dubový, nerozsévá napětí, neruší klid..." A keď to v druhej sérii nespackajú, tak kľudne dám aj 5*. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Partia cynikov, ktorá verí iba v seba samých, natočila seriál o tom, ako vidí náboženstvá (hlavne tie 3 monoteistické). Ako prastarú konšpiračnú teóriu, ktorú každý interpretuje podľa svojich momentálnych zážitkov a emócii. Každý je v živote sám, pretože univerzálneho Boha niet a najvyššou autoritou je tajná služba, či niečo ešte tajnejšie. Pozrite si prvých 6 častí, potom to už len upadá do klišé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je tenhle dietní Homeland opravdu povedenou atmosferickou podívanou,která nutí sledovat dál.Pak ale přijde zlom,začne se do toho motat politika a seriál přestane odpovídat na otázky a naopak začne pokládat nové a je jen na divákovi jak si vše přebere.Po prvotním nadšení je to tak ve výsledku zklamání,ale jelikož ono by to vlastně v reálu takhle nějak fungovalo,kdyby na to došlo,tak zůstanu u vyššího,leč ne úplně zaslouženého hodnocení...70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když k izraelské hranici připochoduje dlouhovlasý mladík v doprovodu davu následovníků, tajné služby zpozorní, protože z Damašku, odkud dotyční přišli, nelze čekat nic dobrého. Vzápětí se nervozita přesune i do centrály CIA, která v tom vidí předzvěst muslimského teroru a nevraživě se tváří i muslimové přesvědčení o tom, že se jedná o kacířství. Když se údajný Mesiáš objeví v Americe, zvrhne se zpočátku lokální mánie do celosvětového bordelu. Je to opravu Spasitel, nebo se jedná o podvodníka? Řídí ho teroristé či Rusové? A pokud ne, o co mu vlastně jde? Za mě vynikající nápad a seriál jsem zhltnul od začátku do konce takřka jedním dechem. Tvůrcům se podařilo takřka přesně vystihnout společenské klima, kdy se za Mesiášův příchod všichni modlí, ale ve skutečnosti si ho nikdo nepřeje. Výborně napsané postavy zahráli vynikající herci na čele s mě neznámým Mehdim Dehbím, ke kterému bych se snad dokázal i modlit. Co je ale asi největším plusem je nejistota, na kterou tvůrci zhusta sází. Člověk prostě neví, jestli je muž, kolem kterého se vše točí, opravdu tím, za koho je považován. To mě hodně bavilo a někdy i trochu štvalo, myšleno v dobrém. Mám snad jen jedinou výtku a to je málo prostoru pro Ronu-Lee Shim'on, kterou jsem si oblíbil ve Faudě. Ale jinak pecka a Netflix zase zaválel. 100% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama