Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Napsal bych snad totožnej koment, jako CHOZE, takže to bude krátký. Začátek velmi slibnej, kamera, atmosféra, prostředí, vizual a jedem!! A pak jsem si přečetl, že to je podle Kinga, takže mi bylo jasný, jakým směrem se to asi tak bude a nebude ubírat. Pak tam furt ty postavy běhali v tom poli donekonečna, nesmyslný časoprostorový loopy a začlo mě to hrozně nudit. Ale fakt hrozně! Pak jedna rozmáčklá hlava ...dobrý no, pekelnej porod a konec jsem už fakt nevychytával. Hrozně mě ten film nudil a vůbec mě nebavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy podle románů Stephena Kinga mám docela rád a řada z nich patří mezi moje oblíbené, ovšem tento kousek mezi ně rozhodně patřit nebude. Mám rád hlavně starší Kingovu tvorbu (moc novějších knih jsem od něj popravdě nečetl, protože už na to jaksi nemám čas), takže bohužel nemůžu moc srovnávat, jak se tento film přiblížil své stejnojmenné předloze. Nicméně mi přišlo, že sám King i jeho synáček „Joe Hill“ zřejmě při psaní sami vykouřili trošku toho zeleného matroše a během toho se k nim připojil i režisér Natali a trio producentů. V následném opojení si plácli a za pár let až byli prachy, natočili tohle „veledílo“. Ostatně jak jsem se dozvěděl z internetu, marihuana se ve finále objevila i v samotné knize. Kingovu i Hillovu rozmanitou představivost dokážu ocenit v knihách, při kterých mám šanci dát průchod své představivosti, ovšem když to někdo převede na filmové plátno, občas se z toho vyklube (ne)pěkný průser. Tady to vyložená katastrofa nebyla, to v žádném případě, ale 101. minut trvající pobíhání ve vysoké trávě a množství časových smyček – které z toho spíš dělaly místy dost těžce stravitelný guláš – to tedy žádné velké vzrůšo nebylo. Podobně laděné filmy mi nevadí, ale nesmí obsahovat zbytečně moc nepříliš záživných pasáží a těch tady bylo až požehnaně. Přitom samotný úvod byl vcelku zdařilý. Mělo to potřebnou atmosféru i osobité kouzlo z „neznáma“, což jsem samozřejmě hltal plnými doušky. Jenže někde v polovině tomu začal docházet dech. Okořenili to sice trochou toho potřebného násilí a zoufalého boje o přežití i touhou dostat se z toho zeleného pekla ven, ale i tak to místy dost skřípalo. Co se vizuálu týče, tak tady jsem byl docela spokojený. Kamera byla slušná, střih taky nebyl nejhorší (občas sice až moc chaotický, ale to patřilo k věci). Co se hereckých výkonů týče, tak tady jsem byl taky jakžtakž spokojený, Patrick Wilson v záporné roli – to se zas tak často nevidí, zbytek podal průměrný (dobrý) výkon – což vlastně tak trochu potrhlo i celkovou průměrnost tohoto filmu. Alespoň ale vím, že až na mě bude někdo hulákat z kukuřice nebo vysoké trávy, tak se na něj mám vysrat a raději nechám „pomoc“ na druhých…50% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatený horor s efektem věčně nakousnutého jablka. Ztratit se v široširých lánech přerostlé trávy je děsivé samo o sobě, ale tady jsem měl pocit, že všichni zúčastnění se zasekli v sousedovic zarostlé zahradě a jen nemůžou najít tu správnou díru v plotě. Novelu od Kingových jsem nečetl, inspirace otcovými Kukuřičnými dětmi je samozřejmě víc než zjevná, ale ten šutr z jiného světa (neviděli  oni kluci Létajícího Čestmíra?) tu na mě moc nefungoval. Možná v kratším formátu v rámci nějaké filmové antologie by to bylo mnohem lepší. Těsný, ale podprůměr. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Žánrových snímků s časoprostorovým paradoxem je velká spousta a Ve vysoké trávě by muselo přijít s něčím opravdu novým a zajímavým, aby se prosadilo. Jde ale o nepříliš nápaditý a hodně repetitivní film, jehož sledování může přinést v nejlepším případě jen nějaké mírné uspokojení z naprosto zapomenutelné hororové jednohubky. V horším případě přinese rozhořčení nad promrhaným obsazením (Patrick Wilson zde má docela děsnou roli) a angažováním kdysi nadějného hororového režiséra, který dnes nicméně tak nějak postrádá tvář. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem teda solídne prekvapenie. Nečakal som, že to bude tak fajn. Síce dalo sa to čakať, vzhľadom na to ako mám rád všakovaký dejový mišung a hrátky s časom. Tu je síce všetko v jednom, no miestami sa mi to zdalo už moc prepletené a dopletené... a možno aj sám som sa doplietol. Každopádne chcelo to ešte nejakú vysvetľovačku, alebo pár náznakov, ktoré by do toho vniesli trochu poriadku. No atmosféra super, len škoda, že sa v rámci mysteriózneho základu trochu bližšie nevysvetlila existencia toho kameňa - čo to bolo? na čo to bolo? A zmenil by som hudbu, takto mi to pripomínalo skôr nejaké inštrumentálne nacvičovanie kapely na koncert. Chcelo to niečo podmanivejšie, niečo čo chytí za srdce a už nepustí. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama