Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (194)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Viděno hned 30.5, ale nebyl moc čas hodnotit. Aneb jak tě mindrák z dětství může narušit na celej život. Chápu, že to asi nebylo nic příjemnýho, ale mstít se na nevinnejch dětech těch provinilejch rodičů. Děcka si chtěly jenom zachlastat jednou za tejden a frajerka by je tam chtěla mít každej den pomalu. Jak se to ale začalo zvrhávat, tak to postupně dávalo i smysl. Jakoby nic děsivýho, ani krvavýho, takovej horor pro teenagery, s nádechem originality. I nahoře v baráku jsem doufal, že bude větší tajemství. Dost se divím, že to viděly jenom 2 stovky lidí tady. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa snaží dostať k alkoholu a preto oslovujú dospelých, či by im nepomohli. Väčšina z nich ich pošle kade lahšie, ale našťastie natrafia aj na pohodových dospelákov, ako je napríklad Sue Ann (Octavia Spencer). Tá im ochotne pomôže a dokonca ich pozve aj do svojho domu, kde sa mládež nemusí obávať toho, že by ich náhodou pristihol nejaký strážca zákona. Jej pivnica sa pre deti stane miestom odpočinku a ona sa stane ich náhradnou matkou. Ale len do chvíle, keď nerozvážni mladiství porušia jej pravidlá. - Popravde som kvôli hereckému obsadeniu vela nečakal, keďže ide okrem Octavie Spencer prevažne o televíznych hercov, ale paradoxne považujem práve herecké výkony za najsvetlejšiu stránku tohto inak menej záživného hororu. Scenár sa dá tiež pochváliť, a aj keď je dej dosť predvídatelný, práve spomínané herecké výkony ho robia v mojich očiach záživnejším a dynamickejším. Celá zápletka drží vďaka retrospektívnym scénam dobre pokope a dáva na konci zmysel, ale je tu až príliš cítiť režisérovu opatrnosť a to, že s hororom nemá žiadne predchádzajúce skúsenosti. Pre pohodový večer ideálny film, ale v kinách tento typ filmu nemá šancu uspieť. + herečka z Halloween II a The Shape of Water + herec z No One Lives + herečka z A Haunted House 2 a Pandemic ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film si plyne okolo zlověstné postavy s dobráckou tváří. Jako každý lepší horror s přesahem se pokouší pracovat se společensko - kritickými prvky, ale ty jsou téměř neviditelné. Až skoro do finále se nic neděje natož aby jsem se bál , pouze pod povrchem je tušit něco zkaženého a finále je zklamání. Hlavní hrdinka vyhýbající se práci je nesympatická a spíše než o horror možná režisér neúspěšně zamýšlel natočit drama z maloměsta. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Octavii Spencer mám zaškatulkovanou v takových těch rolích hodných tetiček, které vždycky umí poradit a ví přesně co říct i v tu nejdramatičtější možnou chvíli. Proto mě vlastně dost překvapilo, jak dobře ztvárnila psychopatickou mrchu. Film je ale jinak takový lehký thriller, kde více jak polovinu stopáže tvoří pařby a atmosféra se stupňuje jen velice nenápadně. Každopádně mě to bavilo, Octavia umí být slušně creepy a i parta teenagerů v čele se sympatickou hlavní hrdinkou je tu hodně ok. Fajn oddychovka. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Horor? To ani omylom. Väčšinu filmu sa dej tak nejako točí v nudnom kruhu. Podivná ženská si nabalí partu stredoškolákov, ktorí sú striedavo v škole a u nej doma, kde chlastajú až do rána. Chovanie podivnej ženskej je miestami až trapné. Do toho akési flashbacky, ktoré mali nebodaj vzbudiť trauma z kategórie hororu To. Následne sa Máma ako lusknutím prstu zvrtne do psycho mučenia. Celkový dojem to však nedokázalo zachrániť, pretože štýl akým je to celé podané pôsobí ako z brakového románu pre šibnuté. Trapné céčko s mladšou verziou Anne Hathaway. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)

Reklama

Reklama