Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (171)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Uf! Teda taká stupidita deluxe sa len tak nevidí. Po výbornej jednotke som čakal minimálne tie isté koľaje ale toto bolo niečo svetelné roky vzdialené. Nevidím síce až tak hlboko do celého sveta menom Highlander ale ako je možné že v prvom diely bol Ramirez head-off a teraz sa tu zrazu objavý, za náušnicu si kúpi oblek aby nakoniec "použil silu" a zničil ventilátor? Tak toto naozaj neberem. Taktieť celkové zasadenie deja do budúcnosti by mi nevadilo, dúfal som aspoň v náznak cyberpunku ale toto niekedy išlo už do Power rangers. Aj od samotných akčných scén a vizuálnej stránky som čakal rozhodne väčšie rúbanice a nie toto. Nechce sa mi veriť že v tom istom roku spatril svetlo sveta T2. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

DIRECTOR´S CUT! Volné pokračování osudů Connora MacLeoda se veze zcela na jiné vlně než snímek předchozí. Tvůrci šli do oblíbené vize budoucnosti tentokrát trpící smrtícím slunečním zářením vlivem ozonové díry. A je to bohužel katastrofální. Už samotný začátek na minulost vzpomínajícího samotného přestárlého MacLeodana nevěští nic dobrého. Potemnělá atmosféra budoucnosti se viditelně ve studiových kulisách nevydařila a tak veškeré události zde ztvárněné spíše nutí nad tím vším kroutit hlavou. Veškerá zábavnost a švih se podivně vytratili do neznáma a nepomůže tomu ani Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez v podání Seana Conneryho, který tu vystupuje spíše jako zábavná figurka. A bylo to marné. Jeho přítomnost v ději se tu jeví zcela jako zbytečný. Příběh v mnoha ohledech podivný a vůbec zmatečný. Hodně toho sice napravila prodloužená verze, ale z průseru to stejně nevytáhlo. Hodnocení za prodlouženou verzi. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dělá svému předchůdci leda tak nehoráznou ostudu. Všechno je zde horší. Lambert se pouze párkrát zatváří. Mulcahy na režijní stoličce ukazuje v plné kráse svou neschopnost vytvořit alespoň "něco". Scénář absolutně nulový a kulisy budoucnosti jsou naprosto k smíchu. Sem tam nějaká slušnější akční scéna (výborný průjezd salvou - 108 kulek...), avšak kladů je skutečně jako šafránu. Michael Ironside je směšný klaun a podobně trapný je i film samotný. Komerce je mocná věc a tenhle snímek nemá jiný účel, než-li vytřískat na dobrém jméně nějaké ty peníze. Další pokračování tak skvělého prvního dílu už raději nechci ani vidět. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Béééčko. Higlanderovi 2 se podařilo během několika minut totalně rozbourat všechno z jedničky. MacLeod je tu ze začátku prezentován jako starý zlomený ožrala, který víceméně jen náhodou získá zpět své schopnosti. Pak se to trochu zlepší, ale ten idiotský scénář! Jak je možné že stejný režisér dokázal se stejnými herci a pořád slušným rozpočtem tohleto!!! A v jakou trapnou figurku se promění Ramirez. Achych to to bolí. O záporákovi škoda mluvit. Z prvních tří dílů je rozhodně nejslabším. Jedinýmy klady filmu jsou slušné tempo a místy nechtěná zábavnost děje. A samozřejmě skvělý Connery, ikdyž v nevděčné roly,který bez problému strčí Lamberta i s ostatními do kapsy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčný komický mindfuck. Ozónová diera, starý MacLoad, vzdialená budúcnosť, ešte vzdialenejšia planéta, Shakespear, dobové kostýmy, komická škótska angličtina, ekoteroristi, megaštít okolo Zeme, hnusná Korporácia... riadny dojazd crackových 80s. Zo všetkých tých bizarností si ale vyberám Christophera Lamberta zamaskovaného, aby vyzeral na 70 a mumlajúceho, akoby mu práve niekto nakopal gule. Jeho herecký "koncert" je epic fail takých rozmerov, že zatváram obe oči a dávam brutálne nadhodnotených 60%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Michael Ironside popsal svou účast na natáčení následovně: „Já, Connery i Lambert jsme se shodli na tom, že nenávidíme scénář. Při jeho pročítání jsem si představoval, že ho napsal třináctiletý kluk. Každý z nás ale potřeboval peníze a kromě toho jsem nikdy předtím nehrál barbara ohánějícího se mečem. Byla to moje první velká padoušská role. Tak jsem si řekl, že když už natáčím tak hloupý film, dám do toho všechno, aby si mě každý zapamatoval. A myslím, že se mi to podařilo.“ (HellFire)
  • Televizní reklamní kampaň k filmu stála 1 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)

Reklama

Reklama