Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Úroveň prekvapivo kvalitného spracovania znižuje všade prítomný americký patriocizmus (U.S. voják hrdo neopätuje salutovanie nemeckého dôstojníka, Nemci píšu oslavné ódy o statočnosti a vytvalosti amerických protivníkov, ktorí bojujú až kým neprejdú celú trasu v tuneli za svetlom a podobné nezmysly). Tuční Amíci doma pred telkou zrejme pociťujú návaly národnej hrdosti, keď sú ich občania vykresľovaní v podobe übermenscha, ja mám však k tomu odpor. 65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Náš parket byl bitevní pole a pěkně v páru bodák na bodák! Nahlas hrála naše kapela a svítily světlice na nebi a rytmus tam udávala děla a my tančili mezi hroby. Jo a na zádech s plnou polní zubatou do náručí uchopit a pak se divit, co to voní! Byl to parfém jménem Yperit! A za potlesku kulometů, jen tak mezi námi přáteli, když zachtělo se občerstvení, tak lítaly zčerstva šrapnely! To byly doby - muž proti muži - ne jako teď - žár a pak už nic! Tenkrát si moh bránit kůži a taky nás přežilo víc! - Zpívá se v jedné písni a nebýt stará 21 let, řeknu, že se její autor při skládní textu inspiroval tímto snímkem. Perfektně natočený, poměrně komorní atmosféra, děj nese punc skutečné události, což dodává ještě víc na hloubce oněch 92 minut. Nemám výtky, hodnotím plným počtem. Mezi TV filmy naprostý skvost. Jsem rád, že divák opět dostal po delší době možnost nahlédnout na bojiště 1. světové války. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, obdařený obrovskou dávkou amerického válečného patosu, který se od svých bratříčků liší snad jen v tom, že se odehrává na bojišti I. světové války, což u většiny podobných filmů není zase tak obvyklé. Na druhou stranu se na to i tak dalo koukat, protože technické zpracování bylo víc než povedené vzhledem k tomu, že se jedná o televizní záležitost. 60% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No já byl spokojen film o 1.světové válce podle skutečné události o velkém hrdinství... Banda gangsterů z NY dobije klíčový bod v lokalitě a musí ho za každou cenu udržet a k tomu pár falešných informací od velení + ostřelování vlastními děly k tomu dodejme akci s plamenomety atd.. atd.. opravdu spokojenost jako nebylo to vyloženě na 5z5 (trošku mi nesedělo jak po dobytí bodu v místě zůstaly skvěle umístěné německé kulomety a naši hrdinové bez munice je nevyužijí + jsou v obležení, ale útoky jsou vždy z jedné a té samé strany..), ale 4 bez debat. Jinak parádní závěr s knoflíky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako TV rekonstrukce dobrý, problém ale je, že když si o slavné historce ke konci Velké války čtete třeba někde online na pár odstavců, tak to zapůsobí víc než sám film. Je to až moc plochý, idealisticky američansky trapný, studený lowcosťák bez nějakých pořádných herců a kde hrdinství vyšumí. Hvězda k dobru ale za snahu, interkulturní srandy v jednotkách a sympatický krvák. Každopádně v něčí schopných rukou, s něčí bohatou investicí a jako mnohem údernější skýtá lesní Meuse-Argonská ofenziva hodně super potenciál. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama