Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh podolských kadetů a jejich hrdinského boje u Moskvy v říjnu 1941. Kadeti z podolských vojenských škol byli vysláni na Iljinskou obrannou linii a bojovali po boku jednotek sovětské 43. armády, aby zadrželi Němce, dokud nedorazí posily. Mladí muži, vlastně ještě děti, položili své životy v bitvě trvající téměř dva týdny, aby znemožnili postup německých jednotek do Moskvy. Kolem 3500 kadetů bojovalo i proti daleko větší a vyzbrojenější přesile. Většina z nich tam položila své životy. Tento film není jen o válce. Je také o lásce, opravdovém kamarádství a cestě od chlapectví k dospělosti. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (52)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Válka je bolestiva, začátek byl jemně slabý, a nečekal jsem nic moc velkého, ale příběh vždycky založený na skutečnosti dokáže zaujmout. Ale jak minuty běžely, boje začaly brát na síle, a když už jste si oblíbili ruského vojáka, tak záhy už nebyl. Bylo to kruté jít na smrt. Velmi dobře natočený film, plný akce, drama a trocha lásky, konec celkem šokoval. Pořád jsem čekal na posily a že už byla poslední vlna odporu, a ono pořád smrt usilovala o další nevinné, silný film velmi dobře natočený. Válečná historie má pořád co vyprávět z jakékoliv strany boje. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal víc. Naivní, propagandistické... Jako USA filmy typu Fury... Ne nadarmo se říká, že rozdíl mezi Rusem a amíkem je akorát v lepším oblečení. Někdo chválil natočené bitvy. Připadal jsem si jako bych se díval na klub historického šermu při bitvě u Slavkova... Herecké výkony byly taky takové dost naivně amatérské. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film sa ťažko dá hodnotiť z pohľadu zobrazovania reality. Dejiny píšu víťazi a filmy sa točia tak, aby boli povoľné režimu, zo svojej strany robili hrdinov a z druhej netvorov. Platí to na americkej i ruskej strane. Takže vyhnem sa komentovaniu verného zobrazenia, dovolím si to hodnotiť len na základe videného diela. Z tohto filmu som si zobral starú pravdu, že vojna láske nepraje a ani životu. V podstate som uvítal že sa Rusi pustili do vojnového príbehu s romantickou linkou, nakoľko tie strieľačky zo zákopov a tankov neboli pre mňa vôbec pútavé. Celkovo mi to nedalo hlbšiu pointu, ako len ukázať, že „za ródinu“ padlo na sovietskej strane skoro 11 miliónov vojakov a toto bola len časť z nich. Záver priniesol až prílišný pátos. P.S. Ljubov Konstantinova sa dosť podobá na mladú Carey Mulligan, je dokonca jej krajšou verziou. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rusi su majstri v natacani vojnovych filmov a tento nie je vynimkou,skvela drama podla skutocnych udalosti,ktora aj napriek dlhsej stopazi vobec ani na chvilu nenudi,bojove sceny su perfektne,herci vyborni,kamera excelentna,nechyba napatie,fajn hudba a trosku to aj zabrnka na city i dojme,nemam absolutne ziadne vyhrady,bavil som sa na jednotku...:-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dějově poněkud přeslazená (jestli to u válečného filmu jde říct) a trochu nepřehledná vojenskovlastenecká romance (je občas těžké se v četných postavách orientovat, když blíže představeny nám během klidného začátku byly jen asi čtyři), ovšem technicky parádní. Také potěší, že vidíme techniku ze začátku války, na německé straně tanky Pzkpfw II, III a IV, přičemž první dva nejsou ve filmech vidět moc často, a to ještě pro nás poněkud smutně korunované ukradenými LT-38, kterými náš průmysl klukům germánským notně v první fázi války vypomohl. Na sovětské je pak, i když jen letmo, mimo další vděčnější techniky možno spatřit velmi nepodařené lehké železo T-60. Méně gerojství, více přehlednosti v ději a byl by to velmi úctyhodný válečný kousek, takhle je to jen dobré. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Filmaři natáčeli jednotlivé boje na základě dochovaných dokumentů. Tvůrci např. objevili původní německé statistiky o zničení 14 tanků s místem i časem zásahu. Film pak probíhal přesně podle tohoto záznamu. (Tonula)
  • Producent filmu Igor Ugolnikov po natočení filmu prohlásil, že díky práci na tomto díle našel místo, kde zemřel jeho dědeček, který byl od roku 1941 nezvěstný. (Tonula)
  • V bojoch je vidno použitie ľahkého tanku Pzkpfw 38 (t), čo je československý tank LT vz.38. V začiatkoch vojny hojne využívaný nacistickým Nemeckom. Ide o jediný tank, ktorý nemal pôvod v Nemecku, ale bol oficiálne zaradený do nemeckej armády a ďalej vyrábaný pre nemeckú armádu. (argus123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno