Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé dojmy z výborné třetí epizody dolů příliš neklesly. Síla samotného příběhu nepolevuje, ačkoliv jsme už měsíce po fatální katastrofě. Tvůrci z různých pohledů mapují pátrání po jejích příčinách a souvislostech i zdlouhavé a komplikované odstraňování následků. Rozsah havárie dál zkoumá především trio běloruská jaderná fyzička, sovětský vědec a vedoucí vyšetřovací komise a stranický byrokrat. Stále bojují s něčím, co přesahuje jejich zkušenosti a vymyká se všemu, s čím dosud pracovali. Tísnivou atmosféru plnou děsu a beznaděje doplňují dílčí linie (těhotná vdova po mrtvém hasičovi, likvidace zvířat včetně bezbranných štěňat), vše je navíc srozumitelné a nesnaží se publikum nějak přechytračit. Zlověstné, chladné a s výtečnými herci. Navíc dál vše v blízkém kontaktu s nechutnými sovětskými postupy, pro které nemá život jednotlivce valnou cenu. Snad jen mladý Ir z Dunkerku (tady nová likvidační posila Pavel) mě svou zpomaleností lehce iritoval. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět mnoho silných momentů: od zarputilé babičky dojící krávu, která nechce vesnici opustit, přes vybíjení domácích opuštěných zvířat až po bioroboty na radioaktivní střeše (lidi). Seriál, který vás připraví o řeč. Prostě slušnej nářez. Otřesné, strašné. Tvrdá výpověď, těžké téma, zasraná politika atd, vše dobré jako doposud. Jen se tento díl mírně vlekl. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odklízení trosek na střeše, sovětské zmírňování pravdy před světem, následky ozáření na matky a jejich děti, tyto věci beru jako velmi důležité v tomto díle. Ale až moc sentimentální vyvražďování fauny či téměř sto-osmdesátková otočka lidských osobností u Ščerbina, ale i u Legasova mě nemile překvapila. ... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojem z tejto epizódy pokazilo najmä chaotické pobehovanie s lopatou po streche pri jej čistení, pretože akú takú následnosť pri odpratávaní trosiek by súdruhovia zo ZSSR dokázali naplánovať, aj keď autori sa to zrejme snažili spraviť čo najviac autenticky. Anabáza Pavela pri odstrele zvierat síce mala svoje čaro ale jednotlivé časové posuny príbehu trochu uškodili a vydarené boli najmä prvé dve epizódy s udalosťami tesne po havárii. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se nese ve znamení odklízení a likvidací radioaktivního materiálu, který se ještě nachází na střeše černobylské elektrárny. Na pomoc s touto akcí jsou připraveni i západoněmečtí roboti, nicméně ti svůj účel nedokáží splnit, a proto jsou na úklidové práce povoláni vojáci, kteří musí grafit shazovat ze střechy ručně. Na místě se mohou zdržovat maximálně 90 vteřin, víc už je smrtelně nebezpečné. Současně opět se setkáváme s prof. Legasovem, Chamjukovou z Běloruského institutu, a samozřejmě Ščerbinou, jehož postava také prochází určitým vývojem, kdy byl zpočátku zcela lhostejný vůči odehrané katastrofě a zejména vůči opatřením, které bylo nutné za účelem záchrany civilního obyvatelstva uskutečnit. Dále se prof. Legasov chystá na mítink do Vídně, kde má světu objasnit okolnosti černobylské katastrofy. Jak se dozvíme v následujícím díle, všechno je jiné, než se na první pohled může zdát. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)
  • „Joker“ byl pro potřeby filmu postaven, zatímco u STR-1 si filmaři vystačili s CGI. (mikiqex)

Reklama

Reklama