Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi co píšou, že je to málo akční a nemá to grády asi zapomněli, že je to podle skutečnejch událostí - to jsem musela zmínit, protože mě docela překvapujou nějaký očekávání zdejších diváků. Čekáte, že najednou přiletí mimozemšťani nebo jak? Každopádně tohle byla zase úžasná epizoda s úžasnou atmosférou jako vždy. To zaměření na detaily je prostě geniální - v minulým díle nahý horníci, tady olověná ochrana na pytlíka a ty hajzly.. :D Skvěle zobrazená je i propaganda a věčný utajovaní informací. Jediný, co bych možná zkrátila jsou ty scény kde střílí psi, na můj vkus trochu moc dlouhý a scény se až moc snaží hrát na city. Ale to je jenom taková drobnost. Hodnocení: 2000/10 ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem z tohohle dílu velké obavy, to vybíjení zvířat, když je máte rádi je hodně nepříjemné. Nedivím se že s tím měl Pavel takový problém. Ale než by se pak někde trápili, je tohle prostě nejlepší volba. Potěšil mě Fares Fares v roli pohodného Bači a dokonce mi na chvíli vykouzlil i úsměv na tváři. Jinak opět nakládačka, jako prase. Boris dal průchod emocím a konečně mu natvrdo došlo, že boj se sovětským aparátem, je prostě marný. Nikdy celou pravdu před světem nepřizná i za cenu otřesných ztrát. Ulana by velmi ráda pravdu světu sdělila, ale je jí jasně vysvětleno, že následky jak pro ni, tak ostatní její blízké by byly fatální. Ďatlov stále zatvrzelý, snad ještě věří, že reaktor je v pořádku. Ten chlap je prostě neuvěřitelnej. Ten měl jít jako první čistit střechu a ne jen na 90 sekund. Každopádně scéna na střeše s bioroboty drsná a osud Ignatěnkové zdrcující. Blížíme se do finále, ale už teď vím, že mi seriál přirostl k srdci natolik, že mi bude chybět. I když jsem původně myslela, že se na to asi nezvládnu dívat. ()

Reklama

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90 sekund, za kterých by se nestyděl Cuarón, Kubrick, či kdokoli, kdo opravdu ví, jak obrazem a zvukem sugestivně vyprávět příběh. Mám opravdu strach z poslední epizody. Rozhodně ne proto, že by se nepodařila, ale spíš, že mě odstřelí ještě víc. (Nechcete, aby se vám v noci znovu zdálo o extrémně kontaminované radioaktivní zóně, kterou procházíte, a spad vás zabíjí a rozežírá při plném vědomí.) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se mi zdála být tou nejslabší (zatím). Ukázat, co všechno bylo potřeba vykonat a na jak velkém území- proč ne? Ale s partou rasů jsem strávil přece jen příliš mnoho času a závěrečná polemika o pravdě mě otrávila podobně jako deLaFereho. Najednou se vytratil pocit, že sleduji reálné události, který ve mě seriál dokázal vyvolat, místo něj se mi vrátilo znechucení z podobných prohlášení, kterých má dnes každý nýmand plnou hubu, protože dobře ví, že mu nic nehrozí. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odklízení trosek na střeše, sovětské zmírňování pravdy před světem, následky ozáření na matky a jejich děti, tyto věci beru jako velmi důležité v tomto díle. Ale až moc sentimentální vyvražďování fauny či téměř sto-osmdesátková otočka lidských osobností u Ščerbina, ale i u Legasova mě nemile překvapila. ... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V čase cca 8:50 vyjmenovává Legasov (Jared Harris) části střechy s rozmetaným grafitem. Jsou pojmenované Káťa, Nina a Máša. V čase 20:06 tyto části zmiňuje generál, avšak místo Káťa říká Táňa. (budivoj)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno