Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem na soudní dramata, ale tohle bylo dokonalé a potom kruté. Ale bohužel pravdivé. Střihnuté flashbacky, jak to celé bylo, co nebylo v prvním dílu. Jsou pravdy, které se musí říct nahlas. I kdyby to znamenalo, že nic dalšího už člověk neřekne. A i přes to všechno mě nejvíc dostal konec až před závěrečnými titulky. Nebudu lhát. Stavy povolily. ()

marek.kocian 

všechny recenze uživatele

Co napsat?! No tady nemá cenu nic hodnotit. Tohle musíš vidět. Takhle fascinující seriál jsem v životě neviděl. Atmosféra, hudba, herci a samozřejmě příběh. Já nevím jestli mám plakat nebo jásat? Opravdu bravurně natočená minisérie. Celých těch 5 dílů jsem si připadal jako bych tam byl. Mám husí kůži. Hrozně mě zaráží jak ta událost mohla ovlivnit mnohé životy a podle mě ovlivnila. Určitě nikdo není schopný říct kolik opravdu tato tragédie ,, zabila,, lidí??? Moje mamka vždycky říkala, že se tenkrát v tom 86' opalovala venku u vody a vůbec díky bolševickému systému nikdo nevěděl která bije. Moje mamka už tu 3 rok není a to díky rakovině. Tak kolik opravdu těch životů mohlo s vezme taková tragédie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná časť kombinuje súdny proces s rekonštrukciou udalostí osudnej noci. Takže pokiaľ ste boli mierne sklamaní z toho, že ste si v úvodných scénach celého seriálu poriadne neužili výbuch, tak tu si ho poriadne užijete pekne zblízka. Či pochopíte z vedcovej prednášky na súde, o čo presne šlo, na tom až tak nezáleží, pretože scenár to dokázal podať celkom v skratke a pomerne pochopiteľne, detaily asi nebudú až tak dôležité. Jedno z najlepších finále histórie seriálovej produkcie vôbec. ()

Uroboros 

všechny recenze uživatele

Působivá minisérie za námi. Celkově vzato jde rozhodně o výborný a do detailu promyšlený počin, kterému se však nevyhnulo pár obsahových chyb a mírná ztráta tempa v dílech E03 a E04. Tím ale rozhodně nechci snižovat kvalitu a dopad tohoto díla. Nejlepší část - E02, nejsilnější scéna - vyklízení "střechy" reaktoru, nejlepší charakter - Valerij Legasov! 95% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je soudnička, která retrospektivou brilantně rekonstruuje krok za krokem den katastrofy - série lidských pochybení s rozhodující technickou chybou sovětské techniky. Jestli někdo nechápe jak funguje jaderná elektrárna tak ať si pustí tento díl. je to víc než filmový zážitek technická přednáška, ale skvělá a srozumitelná. Bravo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama