Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (523)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kterak král Jindra k vítězství a pravdomluvné francouzsce přišel. Chytrý a věrohodný historický snímek, který se zavrtá pod kůži. Důsledné vykreslení charakterů a uvěřitelnost chování je pro Michôda na prvním místě. Větší akce je jedna a to zabahněná tlačenice u Agincourtu, zbytek jsou úvahy o válčení s baculatým Edgertonem, nějaké to obléhání a královské pletichy, kde se Chalamet velice schopně připravuje na roli Muad'Diba ve Villeneuvově Duně. Pattinson je za opovrženíhodného sráče (skvělá scéna s malými chlapci v lese) a vyloženě se v té poloze rochní. Král vypadá jako film z jiné doby, stará škola přesto s moderními postupy a vychytávkami. Potěší i zmínka o Českých zemích. Silná hudba. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympaticky usedlý hybrid Shakespearovských dramat a středověké rytířské epopeje, který by se na velkých plátnech býval hezky vyjímal. Všichni si dali na všem obdivuhodně záležet - herci se do svých rolí absolutně převtělili (kromě výborného Chalameta stojí za vyzdvihnutí bodrý opilec Edgerton, nevyzpytatelný Harris a na pár minut úchvatně úlisný Mendelsohn), kostyméři a rekvizitáři perfektně oživili dobové reálie, kameraman vždy hledal ten správný úhel a nasvícení a režisér se snažil nepodléhat stylistickým manýrům a přenést diváka přímo k jednomu stolu, popřípadě na jedno bojiště vedle postav. A vlastně to všechno funguje moc dobře a o to víc mě mrzí, že se místy uhýbalo z podmanivé starosvětské noty jen z obavy, že film začne moderní publikum nudit - kdyby se scénář ještě více ponořil do myšlenek hlavní postavy a občas neměnil jeho náhledy jen v průběhu jediného rozhovoru, mohlo jít o fantastický příspěvek k půlstoletí starým výpravným velkofilmům. Takhle je to "jen" báječně natočené a vzácně autentické historické drama. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Silná herecká exhibice (Sean Harris je top a Chalamet s přehledem utáhne celý film), uvěřitelný středověk, chladný, rozbahněný, nemilosrdný. Michod je správně odměřený, chladně precizní a nesklouzává k samoúčelnému machrování... vše tu slouží příběhu a silným charakterům. Poctivý historický film, jaký tu už nějakou dobu nebyl. V tomhle případě netřeba velkých bitev, aby film dokázal strhnout... a když už na tu bitvu dojde, je to impozantní bordel. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy by mě nějakej historickej film takhle uchvátil kombinací neskutečnýho herectví a castingu (Timothée jako vždy božskej a Pattinson, na to, jak měl málo prostoru, mi v hlavě bude sedět nejspíš ještě hodně dlouho), neuveřitelně realistický výpravy, cílevědomý režie, parádní hudby a naprosto luxusního scénáře (dialogy!). Neznalost historie je v tomto případě spíše výhodou - nebo alespoň pro mě byla. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Po Macbethovi od Justina Kurzela je tu další shakesparovská adaptace s temně poetickými záběry, nulovým patosem a hlavně fantastickým hereckým obsazení, které je radost sledovat. Jediné, co mě na tom mrzí, že Krále nikdy neuvidím v kině nebo na BD, protože sledovat tuhle výjimečnou záležitost na malém monitoru je obrovský hřích. Timothée Chalamet je opět fantastický a směle převyšuje ostatní herecké bardy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Timothée Chalamet a ostatní herci strávili niekoľko týždňov trénovaním jazdy na koni a súboje s mečom. (Game90)
  • Angličtina Dauphina (Robert Pattinson) s až priveľkým francúzskym akcentom bola úmyselná provokácia a urážka tohto jazyka pred zrakom kráľa Henryho (Timothée Chalamet). Samotný režisér David Michôd chcel od Pattinsona, aby bol Dauphin v jeho podaní enormne nesympatický, a vedel, že sa tejto úlohy Pattinson zhostí bravúrne. (Wargoo)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama