Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

alchac 

všechny recenze uživatele

Klucí očividně strašně chtěli nechat uprostřed Hindúkuše havarovat Černého jestřába, ale povedlo se jim to jen tak nějak napůl, neboť než v K.O. Kozojebech nad Džalalabádem dojde k finálnímu gangbangu, v němž si hoši již bez jakýchkoli skrupulí ukazují naleštěné kulky a vyměňují tělní tekutiny (a vice versa), musí divák před zmíněným chytáním olova přetrpět hodinu nepříliš záživného konverzačního chytání bronzu, jsoucího převážně o představování všech gumáků, co tamo prošli. Zkrátit tuto část aspoň na polovinu, byl bych téměř nadšen. Nicméně malýho Klinta po jeho psychedelicky Ďábelském traumatu za jeho zmrdečka v Jasoňově hněvu a za Jasoně v tomto kusu asi vezmu na milost. Jen doufám, že zase nedostane chuť na nějaké spaghetti ai funghi! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Thug_Leo to vystihol, zas banda šulínov šíri mier a touto demagógiou oblbujú aj miestnych obyvateľov. Sem tam niečo vybuchne, inokedy nastane neprehľadná prestrelka a potom sa nedeje nič okrem rozhovorov týchto tupcov, ktorým sa cnie za domovom, z ktorého odišli dobrovoľne, lebo doma by sa neuplatnili ani ako čističi stoky. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Rod není nezkušenej rejža, ale ta první část filmu byla dost děsivě nefunkční.Skákalo to co minuta odnikud nikam.Začne střelba,půl minuty mumraj,náhle střih,a hle , žádná střelba.A podobně natočenejch scén v tý první půlce bylo víc.K tomu ty rozhovory.Musíme splnit misi.A co je naše mise.Já ani nevím.Neva,splníme misi.Až druhá půlka se trochu rozhejbala,ale je to bez silnější zápletky, bez lákavýho příběhu.Já tomuhle stylu filmů říkám přáteláky.I přes to, že to asi bylo podle skutečnosti.Nebavilo .40%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, pro mě úplně nečekaný zážitek a svěží vítr ve válečném žánru. Nenacházím slov či jiný film, ke kterému bych Základnu přirovnal. Černý jestřáb? Jarhead? Ryan? Najdeme tu styčné body, všechny tyto filmy nahlížely na válku jinak, neslavili ji, zde se postavy vaří jak na grilu, jak ve filmu Spikea Leeho. Základna hned zpočátku hustí atmosféru do slušných výšin, s dlouhým záběrem na mostě jsem si uvědomil, že tady někdo ví co dělá, tohle není úplně tak béčko co jsem nesprávně očekával. Sledujeme profesionály uprostřed něčeho většího než co mohou zvládnout, tohle je peklo. A překvapivě jeden z nejlepších akčních filmů poslední pětiletky.   85% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapem hodnotenie tejto vojnovej dramy natocenej podla skutocnej udalosti,ktora sa odohrava v Afganistane na jednej z americkych zakladni,ktora je umiestnena na mieste,kde je takmer nemozne ju ochranit,vyborne a realisticky natocena misia,skvela kamera,herci,bojove sceny,jednoducho sa mi to ku*evsky pacilo...:-) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • V čase 17:38, kdy probíhá jednání se stařešiny, má bezejmenný Afghánec odložit svoji zbraň. Zvedne ji ze země, chytne ji pravou rukou za pažbičku, ale v dalším střihu ji drží pravou rukou vpředu před zásobníkem. (Globus_Jirka)
  • Autorom literárnej predlohy filmu je americký novinár Jake Tapper, známy hlavne z vysielania spravodajskej televízie CNN, kde je moderátorom relácie The Lead With Jake Tapper (od r. 2013). (andykanadan)
  • Počas záverečných titulkov ešte môžete sledovať rozhovory so skutočnými vojakmi. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama