Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Technicky zvládnuté a nejspíš i realistické, ale z mého pohledu natočené neatraktivně. Filmu dominuje cca čtyřicetiminutová bojová scéna, která sice nepostrádá slušné sekvence, ale víceméně je to o pálení do kopců na neviditelného nepřítele a o výbuších uprostřed tábora. Možná by to působilo jinak, kdyby se mi podařilo navázat nějaký vztah s postavami, ale to se mi při tom zběžném představování nepodařilo a tak mi byly jejich osudy víceméně ukradené. Jediná věc, kterou si zapamatuji, bylo umístění tábora. To musel vymyslet totální kretén. 50% ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

První polovina je rozjezdová a v mnoha ohledech snaž až nezáživná, ale druhá polovina už člověka nenechala na pochybách o tom, na co se to vlastně kouká. Až s podivem, jak mohl vůbec někdo dovolit založit základnu na tak naprosto nevhodném místě. Jinak film je zajímavý tím, že se v něm v roli sebe sama ukázalo několik vojáků, kteří v té bitvě skutečně byli, což sice divák nepozná, ale svědčí to především o snaze tvůrců. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

The Outpost vám ponúkne presne to, čo od vojnového filmu očakávate. Prvá hodinka je zoznámenie s vojakmi, občas nejaké strieľanie na základňu a nejaká nečakaná smrť. Potom príde na scénu skvelé 40 minútové finále, kde sa naši hrdinovia musia ubrániť Talibáncom. Pozerá sa nato dobre a je to čistá akcia bez prestávky. Mňa však nejako neohúrila, nakoľko chýbala krv, väčšinou sa len strieľa ale zabitia sa neukazujú, talibánci sú len ako mravce a najviac mi chýbal aj nejaký pamätný soundtrack. Celkovo som sa však viac menej bavil, vojnový film je to solídny, nie však topový. Takže u mňa za 4*. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapem hodnotenie tejto vojnovej dramy natocenej podla skutocnej udalosti,ktora sa odohrava v Afganistane na jednej z americkych zakladni,ktora je umiestnena na mieste,kde je takmer nemozne ju ochranit,vyborne a realisticky natocena misia,skvela kamera,herci,bojove sceny,jednoducho sa mi to ku*evsky pacilo...:-) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro zanrove fanousky je to remeslne solidnu a dobre zahrany film. Ma vypravecskou soudrznost a realistickou osklivost. Je zde snad prvni zastreleny pes v americke kinematografii, ale citlivy americky divak jen slysi vystrel. Film vznasi otazky, ktete zustaly viset ve vzduchu dlouho potom, co se dym a prach usadil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si svoje role zahralo aj niekoľko skutočných vojakov, ktorí slúžili na danej americkej základni v Afganistane. Pôsobenie vo filme si pochvaľovali všetky zúčastnené strany. (MikaelSVK)
  • Počas záverečných titulkov ešte môžete sledovať rozhovory so skutočnými vojakmi. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama