Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Wrong Turn, většina lidí si samozřejmě hned vybaví dnes již profláknutou sérii o zdegenerovaných kanibalských buranech s Three Fingerem v čele. A i já sám jsem si myslel, že jde o další pokračování, zvláště když se scénáře chopil sám Alan B. McElroy. Šlo však především o chytrý tvůrčí tah, protože tento film má jen stejný název, ovšem jeho příběh se vydal úplně jinou cestou a s původním Pachem krve nemá společného vůbec nic.  Těm co se líbil takový Slunovrat, budou však nejspíš spokojení.   I zde máme podivnou komunitu lidí, kteří mají zvláštní zvyky a rituály – jenž se těm z „normálního světa“ moc zamlouvat nebudou. Na jejich obranu je však potřeba říci, že nezvaní hosté byli několikrát varováni a les plný varovných či smrtících pastí je toho důkazem. A je úplně jedno, jestli se do ní chytí zvěř či nezvaný vetřelec. Alespoň tedy pro lidi z Nadace. Psychologická stránka příběhu byla sice zajímavá, ale první polovina filmu se na můj vkus dost vlekla. Postavy mi zrovna dvakrát sympatické nebyly, ale herci podali jakžtakž slušné výkony, to je potřeba říci na jejich obranu.   Můj zájem vzrostl ve chvíli, kdy padla první past a počet obětí začal narůstat. Speciální efekty ušli, objevilo se i nějaké to gore, ale kdo očekává pořádnou porci brutality, ten nakonec odejde zklamán. Tento film byl totiž ve svém finálním výsledku o něčem jiném. Nešlo jen o další tuctový buranský slasher, nebo xté pokračování již tolikrát viděného. Řada emočních zvratů a několik překvapivých obratů v ději, mi rovněž zvedlo náladu, jen s tím závěrem jsem měl poněkud problém. Z logického hlediska mi to nepřišlo zrovna košer, ale tak to jen můj problém.60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dá se čekat, že progresivní mladí lidé se budou v lesích Virginie cítit stejně nekomfortně, jako když se rudokrký vydá do velkoměsta na východním pobřeží a ocitne se v mileniálském zajetí Redditu, Starbucks a obnovitelných zdrojů. Navíc název i úvodní dění svádějí k dojmu, že Tříprsťák před teplou večeří posvačí kolegy vojína Jasánka z časopisu Rudá vatra a budou mu přitom asistovat místní xenofobní vidle zamotané ve vlajce Konfederace a s příznačným nápisem na přezce opasku: „Nikdo nikdy neznásilnil osmatřicítku“ (myšleno samozřejmě revolver). Jenže pozor na Nelsonova dvojitého Nelsona pod vedením trenéra McElroye! Směr apoštolních slunovratů sice není úplně wrong, ale bylo tam několik věcí, které kazily dojem z jižanské pohostinnosti. Nechtěné náběhy na parodii, absence zábavy nevyvážená hororovou intenzitou, pofidérní mytologie, přemrštěná stopáž. Finále za doprovodu závěrečných titulků ovšem velmi pěkné. Naposledy byla značka STOP takhle symbolická v Eyes Wide Shut.. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mutantí rodinka mi bude hodně chybět, ale chápu, že tvůrci chtěli odbočit o trošku více. Je to určitě kvalitnější než předchozích pět dílů (první WT, už nebude překonán), ale já raději brutální béčka, plné nahoty a Gore. Brutální to naštěstí je i zde, ještě aby ne, kdyby tu nebylo Gore, tak to rovnou spláchnu odpadem (top scény - kláda, trest smrti). Obsazení mi celkem vadilo - dva teplouši, černo bílý pár, klasický pár, soucit k postávám skoro žádný. Druhá polovina alias Divoké kmeny, mě už docela nudila, ta délka je šílená, nebo aspoň mi to tak přišlo. Finále "doma" bylo parádní. Jako fanda Wrong Turn série, je pro mě tento Reboot spíše ale zklamáním. Předešlé díly, mám občas chuť si někdy zopakovat, u tohoto mám teď pocit, že už po druhé vidět nikdy nechci. (694. hodnocení) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já budu tentokrát trošku přísnější. Je fakt, že se od začátku počítalo, že to bude reboot a kanibalové se jaksi nedostaví. Takže tohle mi na snímku nevadilo. Každopádně jsem trošku zklamán. První polovina byla za mě plná palba. Scéna s valícím se kmenem patří už teď mezi kultovní a celkově to mělo tu správnou atmosféru. Pak se to ale zvrtlo do něčeho, co mi úplně nesedlo a i když to bylo celkem krvavé, tak jsem čekal malinko více řezničiny. Příběhově ok, ale klidně se to mohlo víc rozvést. Takže za mě čistý průměr, který určitě neurazí, ale ambice si myslím byly mnohem větší. Rozhodně si to ale nezaslouží odpad. Psychor by se měl jít léčit a koukat na dramata o tureckých doktorech. Takže krásných 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama