Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dá se čekat, že progresivní mladí lidé se budou v lesích Virginie cítit stejně nekomfortně, jako když se rudokrký vydá do velkoměsta na východním pobřeží a ocitne se v mileniálském zajetí Redditu, Starbucks a obnovitelných zdrojů. Navíc název i úvodní dění svádějí k dojmu, že Tříprsťák před teplou večeří posvačí kolegy vojína Jasánka z časopisu Rudá vatra a budou mu přitom asistovat místní xenofobní vidle zamotané ve vlajce Konfederace a s příznačným nápisem na přezce opasku: „Nikdo nikdy neznásilnil osmatřicítku“ (myšleno samozřejmě revolver). Jenže pozor na Nelsonova dvojitého Nelsona pod vedením trenéra McElroye! Směr apoštolních slunovratů sice není úplně wrong, ale bylo tam několik věcí, které kazily dojem z jižanské pohostinnosti. Nechtěné náběhy na parodii, absence zábavy nevyvážená hororovou intenzitou, pofidérní mytologie, přemrštěná stopáž. Finále za doprovodu závěrečných titulků ovšem velmi pěkné. Naposledy byla značka STOP takhle symbolická v Eyes Wide Shut.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenárista Alan B. McElroy sa po osemnástich rokoch vrátil ku tomu, čo v roku 2003 stvoril. Je to on kto odštartoval exploitation horrorovú sériu "Pach krvi" (Wrong Turn), ktorá sa dočkala ďalších piatich  pokračovaní. Dá sa povedať, že to s ňou išlo dole kopcom. Kvalita každným dielom klesala. A teraz zrazu prišlo toto. Siedma časť? No čo ja viem? Pán McElroy to pojal úplne inak ako sa to doposiaľ uberalo. Upustil od obvyklého, zaužívaného a už pravdupovediac aj nudného konceptu o zdegenerovaných, vraždiacich bratoch, na čele s hnusáckym psychošom Three Fingerom. Namiesto nich je tu celá sekta pohanských buranov, žijúcich v lesoch poblíž Appalačskej cesty, na ktorej uviazne partička mladých amerických liberálov. Stret ich navzájom odlišných svetov a hodnôt je vskutku dosť brutálny. *** ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama