Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (264)

Martin741 

všechny recenze uživatele

S povodnym Wrong Turn seriou to ma spolocny len nazov. Pozeram, ze sa do toho pustil aj uplne novy reziser. A vydarilo sa. TRojprstaka nahradili realni ludia - a pokryti listim a travou s tymi lebkami vyzerali dost hrozostrasne. Nebolo mi vsetko jedno. Lesny survival film jak ma byt, najma sa oplati pockat do konca, ten koniec stoji za tu trpezlivost . 77 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wrong Trun s roku 2003 je celkom dobrý horor, ostaté pokračovanie sú mizerné a toto ... vlastne ani nie je pokračovanie a zo sériou ma spoločný snáď len názov. Netuším prečo sa to volá rovnako, ale ma to rovnaký názov a cele je to dosť podobné kostrou príbehu prvému filmu. Akurát tu je to v detailoch dosť iné a odlišné. Bavili ma strašidelné kostýmy a zopár zaujímavých úmrtí, ale ako celok ma to moc nebavilo. Postavy a ich herci sú taký mizerní, že asi tak po hodine mi už bolo všetko úplne jedno a vlastne som im prial nech na nich spadne nejaký strom, alebo nech ich kusne do krku agresívna veverička. Ako celok nevyvážené, zopár lepších scén strieda tie slabé. Sklamanie. 40% - 2* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Alan B. McElroy stojí za prvním Pachem krve (2003). Tehdy to byl docela úlet s triem sekáčů jako z komparzu Pána prstenů, který ovšem nastartoval šestidílnou sérii (poslední z roku 2014). Zatímco jedničku jsem relativně pošlapal, některá další pokračování si ode mě vysloužila i slušné tři hvězdy. Tohle se jmenuje stejně, ale je to vlastně jiné. Někdejší série byla o rodince zmutovaných kanibalů, která opakovaně dorážela na nic netušící výletníky. Hned po valící se kládě, která drtí mimo jiné i lidské lebky, pochopíme, že McElroy kráčí jiným směrem. I když znovu představuje proměnlivě sympatickou skupinku mladých lidí, která v nekonečných lesích sešla z vyznačené cesty. Nicméně ono by to bylo asi docela jedno. Protože už v polovině 19. století se zhruba tucet rodin sbalilo a uteklo na horu. Báli se rozpadu Ameriky, chtěli tvořit základ, na kterém se vybuduje nový národ. A jejich potomci… no, co asi. Pryč jsou stylové mordy, pryč jsou zajímavé úhly kamery, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pryč je svižné tempo. 110 minut je zatraceně moc, zoufale to postrádá dramaturga, mnohdy přešlapujeme na místě a vlastně bych si dal spíš onu zmiňovanou zmutovanou famílii. S touhle řemeslnou jistotou, kterou tvůrci předvádějí, by to totiž byl docela příjemný návrat. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úsměvný pokus o posunutí známé béčkové slasher série směrem k tematicky obsažnějším hororům jako Midsommar, navíc cestou rádoby chytré dekonstrukce žánrových klišé (The Cabin in the Woods). Bohužel pokus stejně blbý jako předešlé filmy, a bez přiznané blbosti již ne tolik guilty-pleasure zábavný. Koukatelný pouze skrze zvědavost, jaké další nečekané zvraty vytasí, aby působil inovativně, přestože si jen mechanicky půjčuje všechno možné odevšad (finální stylizace hlavní hrdinky do lukostřelkyně z Hunger Games potvrzuje diváckou cílovku). Jen ten dovětek mi nějak vrtá hlavou. Ten byl brilantní jak od Jordana Peelea za časů Get Out. A Bill Sage v něm poprvé za celý film nepůsobil jako levná béčková verze Raye Winstonea. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot Wrong Turnu má společného s původním Wrong Turnem jen název a možná pasti v lese, takže zarputilí fanoušci série budou zklamáni a s němi i lokální odpad ČSFD vedený Antiexpertem a jeho přivrženci ( Doslova Foundation!!!) Který se v hororech vyzná asi jako já v botanice a ještě sleduje mizerný cam rip kdo ví jestli né i na mobilu. Už z traileru bylo celkem očividné, že na mutanty tentokrát nedojde ( až tak nevadí, jelikož nejlepší byli stejně v Hory mají oči ) a tenhle nový směr dost možná přidal čerstvý závan větru. Vlastně jediné, co mě trochu mrzí, že většina vražd je Off screen, ale naštěstí většinou ukážou alespoň "co zbylo". Skupina teenagerů je celkem ok, blondýnka je sympatická kočka, která na konci působí jako Tomb Raider a rozhodně musím pochválit slušné řemeslo, přírodu, pěkné masky lebek zvířat a velmi dobře dolované napětí ( Pád ze svahu před rolující kládou byl super) a že zde bude jedna atmosférická creepy scéna, to asi nečekal nikdo ( Chodba slepců je skvostně nepříjemná). Finální 20minutovka je poměrně slušná divočina vrcholící ostrým a zajímavým koncem. Mohlo to být sice ještě brutálnější a špinavější, na jednu stranu pořád je to víc brutální než většina hororů, která za poslední dobu vyšla. Já jsem spokojen, pro lesní vyvražďovačky mám slabost a už dlouho žádná pořádná nevyšla a nejspíš ani nevyjde. Těch 49% je zatím k smíchu a mimo. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • Na začiatku filmu policajt povie postave Matthewa Modinea: „Musíte byť hrdý otec.“ Toto je odkaz na postavu Matthewa Modinea v Stranger Things (od r. 2016), deti v Hawkin's Lab ho volajú „Papa“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama