Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (264)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý Pach krvi je môj obľúbený horor a hoci väčšina nasledujúcich sequelov (a prequelov) bola zlá, veľmi zlá alebo príšerná, napriek tomu som sa na sedmičku tešil. Ale je to vôbec sedmička? Napriek názvu (a Appalačskej ceste) sa naskytá opatrná odpoveď „nie, nie je“. Nebudem spoilerovať, ale toto mi fakt nepripadá nielenže ako sequel, ale ani reboot, ale skôr ako lesný krvák, ktorému z nejakého dôvodu dali taký názov, aký dali. Prvé, čo ma zaskočilo, bola dvojhodinová dĺžka. Najskôr som nevedel, prečo k niečomu takému muselo dôjsť, ale potom som pochopil – ten film nepozostáva z jedného scenára, ale minimálne z troch. A každý je o dosť iný, čiže spolu to pokope viac nesedí, než sedí. Postavy sú veľmi nesympatické, nepríjemné a hysterické, čo je v horore vždy zle, lebo hrdinom by ste mali držať palce a nie im priať smrť. Dobrou správou je, že prvých 45 minút je to príjemne realistické a pracuje s náznakmi. Pozitívne vnímam aj účasť Matthewa Moddinea, drsné lesné pasce a asi dve tri naturalistické úmrtia. Avšak ako sa postupne začne tajomstvo hory odhaľovať, začína sa na sebe kopiť jeden bizarný zvrat za druhým až do kuriózneho finále. Nebudem spoilerovať, ale nový Wrong Turn je skôr folk horor (!), než klasický exploitation/hixploitation. Problém je v tom, že postupne na seba vŕši natoľko absurdné, za pačesy pritiahnuté zvraty, že ku koncu už len bezmocne krútite hlavou. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, který má s šestidílnou Wrong Turn sérií společný pouze název. Od tvůrce rebootu se pochopitelně očekává přepisování postav a příběhových linií, ale výsledný snímek musí být ke svému zdroji zcela zřetelně ve vzájemném vzahu. Jinak se nejedná o reboot, nýbrž o nový projekt, který k zviditelnění využívá popularitu zavedené franšízy. McElroy napsal scénář již k původnímu Wrong Turn z roku 2003, který ve shodě s pravidly tupých vyvražďovaček rezignuje na psychologii postav, logiku děje či jakoukoliv originalitu. Nový snímek se bohužel nese ve stejném duchu, přestože se alespoň navenek snaží působit chytřeji. Nastoluje například otázky související s morálkou, kdy bledne zprvu jasně vymezená linie mezi obětí a agresorem, v důsledku čehož divák paradoxně nemá s kým sympatizovat. Jakožto zdejší hororový expert tak uděluji krajně nezáživnému Wrong Turn jednu slabší hvězdu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama