Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Komentár k tomuto filmu nemožno začať inak ako gratuláciou najväčšiemu filmovému fanúšikovi pod Tatrami s ktorým sa poznám osobne a k tomu že sa práve týmto filmov úspešne prepracoval do prvej 50ky Slovákov, čo sa týka počtu hodnotení. Naše one time next time home office kino, kvôli tomu že Občan Bača stále šikanuje obyvateľov našej rodnej hrudy, dopadlo viac ako dobre. Takmer bez meškania sme sa do Wrong Turnu pustili vo vopred dohodnutom čase, aj s domácim kombom. Málokedy človek nájde toľko hejtu v komentároch na čsfd ako pri tomto filme. Užívatelia sa, tak ako spoločnosť, rozdelila na konzervatívcov a liberálov. Liberáli uvítali úplne nový koncept série, konzervatívci sú oprávnene sklamaní z toho že sa nedočkali rodinky úžasných pod ochranov Maynarda Odetsa (mnoho užívateľov by jeho meno asi z hlavy nevedelo). Ja sa zaradím niekam doprostred tejto debaty. Áno, so sériou Wrong Turn to má spoločný iba názov. Áno, pre ľudí ktorým horor príliš nevonia to muselo byť trápenie. Áno, sú momenty keď to bolo neskutočne zlé (súdny proces, rozhovor ocka s maminkou ako ide do sveta na vandrovku hľadať dcérenku bol asi tak prirodzený ako kozy Pamely Anderson v Baywatchi), na druhej strane s herným headsetom na ušiach sa objavili momenty (aj záverečná scéna) keď mi film vyvolal zimomriavky. Plusom je aj počet výstrelov z koltu Magnum, ktoré som starostlivo rátal (asi všetci okrem ocka), film mi však miestami až príliš pripomínal Midsommar (spracovaním, nie príbehom). Žeby liberálny mindfuck autorov s trendom meniť to čo naozaj bolo za niečo čo by sme chceli? Dvaja homosexuáli, ITéčkar, ochrankyňa prírody a pracovník neziskovky sa stretnú a...a to nie je začiatok vtipu, to je začiatok filmu. Ak by sa to nepýšilo značkov Wrong Turn možno by ma to oslovilo ešte viac, takto solídne 3*. Ak by mi však niekto takto skurvil Posledný dom naľavo či Deliverance tiež by som asi penil...Gratulujácia do susedného historického mestečka pod Tatrami, veru, čože je to päťdesiatka... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na klasickou vybíjenou. Kdy skupinka mladých lidí se vydá na Americký venkov toho nejhoršího možného vidláckého typu a okamžitě vznikají problémy. Z počátku jsem byl dílem dosti zklamaný neboť sociální a genderová korektnost již proniká všude a není úniku. Takže nám je opět vnucen další šťastný zamilovaný gay pár a rovnocenně jsou zde zastoupeny všechny rasy. V první polovině jsem to proto viděl zcela jasně na dvě hvězdy, neboť již způsob jakým byl zabit první člověk mi přišel zcela nesmyslný a vůbec se skupina chovala zcela nelogicky. Brzy jsem však byl vyveden ze svého omylu, neboť se film prokázal býti mnohem lepším a komplikovanějším, než se na první pohled zdálo. A hlavně to celé bylo úplně jiné než ostatní díla s názvem Wrong Turn. Hlavně tedy díky o poznání originálnějšímu námětu. Na konci jsem mírně váhal mezi 3 a 4 hvězdami, ale finální titulková scéna mi v tom udělala zcela jasno. 79% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Alan B. McElroy stojí za prvním Pachem krve (2003). Tehdy to byl docela úlet s triem sekáčů jako z komparzu Pána prstenů, který ovšem nastartoval šestidílnou sérii (poslední z roku 2014). Zatímco jedničku jsem relativně pošlapal, některá další pokračování si ode mě vysloužila i slušné tři hvězdy. Tohle se jmenuje stejně, ale je to vlastně jiné. Někdejší série byla o rodince zmutovaných kanibalů, která opakovaně dorážela na nic netušící výletníky. Hned po valící se kládě, která drtí mimo jiné i lidské lebky, pochopíme, že McElroy kráčí jiným směrem. I když znovu představuje proměnlivě sympatickou skupinku mladých lidí, která v nekonečných lesích sešla z vyznačené cesty. Nicméně ono by to bylo asi docela jedno. Protože už v polovině 19. století se zhruba tucet rodin sbalilo a uteklo na horu. Báli se rozpadu Ameriky, chtěli tvořit základ, na kterém se vybuduje nový národ. A jejich potomci… no, co asi. Pryč jsou stylové mordy, pryč jsou zajímavé úhly kamery, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pryč je svižné tempo. 110 minut je zatraceně moc, zoufale to postrádá dramaturga, mnohdy přešlapujeme na místě a vlastně bych si dal spíš onu zmiňovanou zmutovanou famílii. S touhle řemeslnou jistotou, kterou tvůrci předvádějí, by to totiž byl docela příjemný návrat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaké to Špatné zahnutí viděl, takže jsem si myslel, že vím, do čeho jdu, ale ono ne. Tvůrci na to šli tak trochu jinak, místo hororu natočili spíš thriller a celkem mile mě překvapili. Místo už mnohokrát omletého, předvídatelného děje, přišlo něco trochu jiného, seznámil jsem se se společenstvím, proti kterému jsou Amišové průkopníky pokroku, dokonale politicky korektního mixu z auta mi nemuselo být líto, a tak jsem si to docela užil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)

Reklama

Reklama