Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Začíná to filmařsky stoprocentně korektní partičkou (černoch, běloch, asiat, mexičan, blondýna, bruneta, homosexuál, heterosexuál - to vše najednou) v lesích a končí to zvláštním a nečekaným lesním společenstvím. S původním WT to má společného akorát tak název a místo kanibalů, kteří byli hlavním tahounem staré série, tady máme “jen” obyčejné vidláky. Gore je průměrné, herci nenadchnou, scénář je hloupý (haha, doslova všechny pastičky jsou v lese nastraženy přesně tam, kde postavy jdou...), vizuál lesní vesničky je vyloženě jen na efekt (snad nechcou tvrdit, že tam týpci chodí s lebkou jelena na hlavě celý den) a postavy zde očividně nemají periferní vidění, protože co není na scéně, to samy nevidí. Ale tohle všechno od filmu tak nějak čekáme a jdeme do něj s tím, že to bude podprůměrné slasher béčko. Ve svém žánru je tedy přesně tím (pod)průměrným kouskem, který je holt hloupý, ale alespoň dokáže zabavit při nudném odpoledni. Snaha o sociálně vyčítavý přesah s životem v lese a závěrečný revenge je tady více k smíchu a spíše filmu škodí, ale budiž. Sice nenadchne a fanoušci původního WT budou zklamáni, ale vřele do toho... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada kolem souvislosti tohoto díla jest rozluštěna: s Pachem krve, a dalšími čtyřmi pokračováními, má tato hororová série společného scenáristu. Jistě si to každý zjistil, no, těch záhad už bylo veskrze dost, tak se podívejme, co zajímavého tvůrci v lese, mechu a kapradí připravili zbloudilým mladým turistům tentokrát. Tak v letošním jubileu je přivítá náruč kultu zvaného Nadace, který se už kdysi dávno vzdal vymožeností moderní doby, preferuje lov a sběr lesních plodů a vypadá celkem "normálně" (lebky jsou slušivé) a spokojeně. Tedy ve srovnání s předchozí partou zdegenerovaných skřetů kanibalů. Tvůrci učinili odklon, máme zde něco na způsob tohoto, načež Charlotte Vega vede svoje ovečky vstříc jisté smrti herecky i fyzicky schopně. A to jí na pomoc ještě přiskotačí Matthew Modine, aby nejen zachránil ji coby svoji filmovou dceru, ale také zbytky svojí herecké kariéry, a z opačného spektra na nás nesmiřitelným okem vůdce kultu pohlédne charismatický Bill Sage. Na režisérovi Mike P. Nelsonovi se dá ocenit jeho vývoj. Není to totiž vůbec špatný režisér, sice má své rezervy, občas by potřeboval popostrčit, aby některé explicitní záběry byly ještě lahůdkovější, ovšem celkově je jeho přístup poměrně chvalitebný. A patrný vývoj provází tento film od počátku. Nejdříve příjemná konfrontace s rozloženými pastmi po lesních cestách-necestách, kmen stromu drtí obličej jednoho z výletníků a pak odchyt lidské zvěře, následný soud, kde na obhajobu není brán zřetel atd. Prostě celková změna k lepšímu. A pak finální zúčtování. A hlavně vypiplaný a působivý dojezd. Série má ještě šanci na přežití i dožití, přece jen ale oficiální text tvrdí něco jiného - nejedná se o pokračování a jakékoliv navázání čehokoliv, co se pyšní názvem Pach krve. No, hlavně jde o to, že les je zase jednou nebezpečným místem a hororoví tvůrci jeho prostředí umí řádně využít. Kvalitní (neoficiální) návrat série. 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Pach krve byl průměrnou ale celkem úspěšnou vyvražďovačkou. Nový Pach krve (nyní pouze originální název Wrong Turn) přináší úplně nový příběh a celkově jiný styl a je to překvapivě velice dobře. Vše se rozjíždí pozvolna, atmosféra houstne a jedná se o překvapivě slušnou podívanou, která minimálně řemeslně šlape. Herecky a scénáristicky už méně, ale jako nenáročná jednohubka film funguje, bez závažných pachutí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno