Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "There's a dog on our bed."     Srdcervúci skutočný príbeh o jednom nádhernom a ušľachtilom zvierati, odohrávajúci sa v nespútanej divočine Aljašky. Diváka uchvátia malebné (niekedy až príliš) obrazy krajiny, či dychberúce dobrodružstvo (niekedy až prehnané, hlavne to na ľade a nad útesom). Pozerá sa na to veľmi dobre, aj keď niekedy to vyzerá až príliš digitálne. S hodnotením som balansoval medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale ten emotívny záver ma napokon definitívne dostal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mo různých ukázkách jsem čekal fakt bombu, no ale příběh je sice zajímavý a provedení místy až drastické že si říkáte to snad není ani možné, ale co tomu chybělo pořádné drama co se vám vryje pod srdce, hudba která vám vytváří slzy a tenhle příběh by hned vypadal mnohem líp. Na pár maličkosti byli pasáže trošku nezajímavé a když se snažily do filmu tenhle příběh vmačkat co nejvíc dvakrát se nepovedlo, pěkný film u kterého i zamrazí a zahřeje ale má nedostatky. Příroda je dechberoucí. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Parádní příběh, kterej má ovšem pár zásadních chujovin. Asi nejvíc se mi na filmu líbil retrospektivní příběh mladýho Toga, to sem se párkrát fakt zasmál a i dojal. Docela sem fandil i současnýmu příběhu. Do tý doby, než týpek najel na moře z ledových ker. Jo, cesta tam ještě docela dobrý, i když bylo extrémně moc vidět, že je to nekvalitní práce trikařů. No, ale cesta zpátky po ropzraskaným moři, to už sem si říkal, že je rejža snad na houbách. Chybělo mi tam víc vyjatých a dojemných okamžiků. Ale celkově sem, hlavně díky štěněti TOGO spokojenej. Haf. :o) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Good dog :) Krásný snímek o jednom nezdolném a nezastavitelném psím hrdinovi a jeho rodině. Scenérie Aljašky jsou překrásné, CGI ucházející, závod o čas velkolepý a místy téměř neuvěřitelný. Napínavé, dramatické, s funkčně odvyprávěným příběhem a správně uzavřeným dějovým obloukem. Na konci se dostaví i slušný déšť emocí. Dafoe v roli Seppaly exceluje, ale Togo mu šlape vydatně na paty - fantastický psí herec. Titulní postava i jeho pán si tenhle filmový pomník plně zasloužili. Disney naštěstí nic nezanedbal a zvládl na základě jejich hrdinství vyprodukovat opravdu milý a hřejivý (teplotně ovšem mrazivý) dobrodružný film pro celou rodinu. Otestováno. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Togo je pes a ne ledajaký, pes hrdina, na kterém v jistou dobu záleželo....no nechte se překvapit. Je to film spíše rodinný i když pro trošku větší děti. Willem Dafoe mi tady přesto příliš nesedí, naopak Julianne Nicholson hraje moc hezky. Samotný příběh chytí za srdce, místy mrazí, místy je vtipný a i ta delší stopáž se dá zvládnout. Konec bych malinko zkrátila, ale stejně máme štěstí, že můžeme mít kolem sebe takové věrné němé duše jako byl nejen Togo nebo Hačikó, už proto filmy s psí tématikou miluju. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno