Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 3
USA, (2022–2025), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (241)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tony Gilroy je génius. Vzít totiž do svých rukou projekt Star Wars s vědomím, že natočí špionážní thriller o zrodě povstalců, to chce odvahu. Osobně považuji jeho předešlou účast na filmu Rogue One za velice zdařilou, ten scénář tehdy totiž neměl chybu. A popravdě. Už jsem přejedený dětinským zpracováním tématiky ze světa Hvězdných válek, takže dospělejší nádech jsem přivítal s otevřenou náručí. Seriál Andor se nese v dosti komorním stylu, moc akce zde nenajdete (ale najde se tam, nebojte se). Na druhou stranu, seriál exceluje v tom, co má primárně reprezentovat (nekompromisní špionážní drama). Ke konci ta příběhová linka totiž nabírá takové grády, že jsem se nestačil divit. Celá zápletka točící se okolo imperiálního vězení patří k tomu nejlepšímu, co jsem ve Star Wars za posledních 20 let viděl. V popředí zde kraluje Andy Serkis, to je za mě fakt herecká extratřída. A závěr tomu nasazuje pomyslnou korunku. Chci druhou sérii. A to hned. Dávám silné 4 hvězdy. S trochu rychlejším rozjezdem bych to plnotučné hodnocení udělil. Bez jakýchkoli námitek...Ale i tak parádní drama. Za mě dávám 8,5/10 P.S. Fakt to má tak nízkou sledovanost na streamovacích službách? Smutná realita :( ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teď vážně potřeboval, dospělý SW seriál, který je speciální ne tím, že je zasazen v SW univerzu, ale tím, že je jednoduše dobrý. Po někdy až pohádkovém Obi-Wanovi nebo cameama přecpaného Bobba fettovi je zde něco, co stojí samo za sebe a nic takového nepotřebuje. Absence světelných mečů a síly nám vytváří surové a v rámci možností realistické drama, které nám umožňuje nahlédnout do „normálního“ života, jak Impéria, tak i běžných občanů a speciálně u Impéria bylo zajímavé vidět, že jsou to taky normální lidé s normálním životem a ambicemi, které chápete, protože každá postava je jednoduše skvěle napsaná. Co je ještě skvěle napsané je scénář. Seriál působí kompletně, i přesto že vyšla jen 1. série a při konci některých epizod jsem s husí kůží jen hleděl na titulky a jen si říkal: „Sleduju vůbec Star Wars?!“. Na závěr je hodno říct, že tohle je jednoduše nejlepší seriál, který k nám z předaleké galaxie doputoval. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém netkví v tom, že by nešlo o kvalitní seriál, to vůbec ne. Problém tkví v tom, že tahle část Star Wars univerza/mytologie [tedy zformování rebelů] mě absolutně nezajímá. Production values i technický zpracování jsou na špičkový úrovni, tady prostě není o čem, takže jde o víc než poctivý řemeslo. Jenže co naplat, když z hlediska příběhu je to rutinní nuda.... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velmi dospělá podívaná z universa Star Wars, která nesází na různé "cukrbliky", ale ukazuje "realitu" obyčejných lidí pod nadvládou impéria. Je nemilé, že prvních pár epizod mohlo kvůli svému pomalému tempo některé lidi odradit, protože kvalita roste díl od dílu a z Andora se postupem času vyklubala jedna z nejlepších podívaných z daleké předaleké galaxie. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak co říci závěrem? Ne, že by mě nebavila tahle dějová etapa Star wars (i když jsem spíš zastáncem laserových šavlí a Skywalker ságy), ale ten hlavní hrdina je na přesdržku...absolutně nefungující background, pořád se tváří stejně...unyle, bez výrazu...divák se má především s hlavním hrdinou ztotožnit (to chápou všichni dobří filmoví vypravěči)...ale to tady prostě nejde. A nejvíc mě baví ta jeho kolebavá chůze s neustálým kejváním hlavou ze strany na stranu...ten člověk je prostě před kamerou nesvůj a nepřirozený, až někdy od půlky seriálu jsem mu teprve trošku fandil. Navíc je všechno zbytečně dlouhý, chtělo by to spoustu záběrů sestříhat a zkrátit. Jendoduchý příklad...někdo je zabit, mrtvola padne do záběru...obličej mrtvého asi3-4 vteřiny....proboha proč? Subjektivně je to dlouhý, já viděl, že je zabitej, já nejsem hloupý divák, který musí mít všechno ukázáno a vysvětleno...dobře víme, že dramatická smrt může být mimo záběr a dopad to má lepší. Ale, abych jenom nehanil, od čtvrtého dílu se to konečně začne rozjíždět, a co je hodně dobře udělaný, tak to je celý vizuál toho vesmíru...Coruscant, imperiální stanice, vězení...to všechno dokresluje a rozšiřuje naše vědomí o vzdálené galaxii. A pak jsou tu páni herci...Skarsgard, Serkis, na ty koukat je prostě paráda. Když to shrnu, tak největší problém jsou první tři díly...když je překonáte, máte vyhráno...problém je, že takhle seriál nemá fungovat, ten vás má vtáhnout od samého začátku. Pak by to chtělo rozhodně sympatičtějšího herce do hlavní postavy a víc jediů. :-D ()

Galerie (320)

Zajímavosti (45)

  • Na rozdiel od doterajších hraných Star Wars seriálov je Andor prvý, ktorý nebol natáčaný technológiou StageCraft, teda v štúdiu pred veľkou LED obrazovkou imitujúcou prostredie v pozadí. Namiesto toho boli použité reálne lokácie a praktické kulisy. (Phosphorus)
  • V obchodě nebo spíše unikátní sbírce Luthena Raela (Stellan Skarsgård) můžeme například zahlédnout zbroj z Beskaru, helmu náčelníka Wookiů, Twi'lek, masku rytíře Jedi Plo Koon, desky Mortis gods, zbroj Starkillera a gunganský štít. (Veskoslav)
  • Herci, kteří se objeví v obchodě Luthena (Stellan Skarsgård), nevidí zelené plátno, pokud se podívají z okna směrem ven, ale skutečně vidí obraz Corrusantu. Je to docíleno tím, že okna jsou LCD obrazovky pro docílení lepšího efektu. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Reklama

Reklama