Reklama

Reklama

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařile znepokojující drama o právničce, která se ve svých kauzách ujímá zneužívaných dětí a bojuje za ně jako lvice, aby následně udělala kotrmelec či lépe řečeno veletoč a sama sklouzla po šikmé ploše... Po pravdě řečeno v poslední třetině filmu mi byla dokonale odporná.. Herecký trojlístek Dyrholmová-Lindh-Krepper výborný. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Úplne náhodne som na film naďabil asi štvrť hodiny po začiatku a už som u neho ostal. Zaujímavý, mnohovrstvový, podnetný a seversky otvorený film, v ktorom nič nie je vyslovene čierne alebo biele, film ktorý si určite pozriem s odstupom času ešte raz. Vynikajúci výkon Trine Dyrholm a hudba, ktorá vhodne ilustrovala dej patria medzi mnou najviac vnímané prednosti. Problémová scéna filmu škodí nie pre jej otvorenosť, ale skôr pre to, že v pamäti určitého počtu divákov prehluší všetko ostatné. Niečo podobné, ako 50 vajec vo Frajerovi Lukeovi. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se zdálo, že půjde o poměrně jasnou linku, že zápletka bude zřejmá už z popisu filmu. To se do určité míry potvrdilo a film se tak stal lehce čitelným. V jeden moment dokonce začal připomínat jiný dánský film Potvora. Nicméně podobná manipulace zde byla přítomna. Závěr byl docela logickým vyústěním. K zlepšení by mi určitě pomohla lepší hudba, tohle bylo místy dost mdlý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve společná koupačka a potom jedna šu***ka. Závěr příjemně nejednoznačný a je patrné, že ten opar pochybností a partnerské (ne)důvěry tam zůstane (u každého z manželů v jiné rovině) již navždy. Další severský pozdrav, který solidně šlape na všech frontách. Oba mají velmi výdělečná zaměstnání, dvě poslušné dcerky, velký moderní dům na venkově, spoustu přátel a zdá se, že i v posteli nemají sebemenší problém. Dosavadní sounáležitost ohrozí příchod jeho sedmnáctiletého syna z předchozího vztahu. Z obsahů a trailerů je patrné, co se stane, ona překročí obecně platné hranice, kdy si nebude schopná přiznat své fatální selhání, a tak bude muset (navenek bez špetky svědomí) chránit své rodinné zázemí a postavení – za jakoukoliv cenu. Za scénářem stojí (tak trochu dle očekávání) dvě ženy, jedna z nich následně usedla na režijní stoličku, druhá z nich Maren Louise Käehne je (pár epizodami) podepsaná i třeba pod suverénním Mostem. Pomalé tempo vyprávění předkládá decentní scény těžící z velmi dobrých hereckých výkonů, aby jej záhy narušila scéna s překvapivými detaily. 70% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Precizně vystihnutá osudová dráma otevírající hříšné chtíče i temnější stránky lidské povahy. Kvůli explicitním erotickým scénám jsem si možná nemusel připadat jak v pornokině, ovšem i tak nutno uznat, že seveřanům jdou taková dramata od ruky. Palec nahoru pro Trine Dyrholm za velmi odvážnou roli a patrnou výpovědní hodnotu. Ponaučení na závěr? Nedělit se s otcem o frndu macechy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Související novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (více)

Reklama

Reklama