Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Několik staletí starý upír, který byl proklet tím, že se mu vrátilo svědomí, začíná novou kapitolu svého života po smrti. Angel (David Boreanaz) opustil malé prosluněné kalifornské městečko Sunnydale a s ním i přemožitelku upírů Buffy, jedinou ženu, již kdy miloval. Sužován smutkem i výčitkami se usadil v Los Angeles. Prosluněná metropole všeobecně přezdívaná jako Město andělů je prošpikovaná pochybnými uličkami, kde se neproniknutelně temné stíny drží i za jasného poledne. A v jejich skrytu číhá nebezpečí. Je to tedy ideální místo pro padlého upíra, který se snaží zachránit aspoň některou z mnoha ztracených duší. Zatímco vrací naději nebožákům lapeným v nekonečném boji s jejich démony, možná se mu podaří získat zpět i tu vlastní… (TV Prima)

(více)

Recenze (163)

Han22 

všechny recenze uživatele

U Angela platí v podstatě totéž co jsem napsal u Buffy. Znovu nás čeká rozjezdová první řada, následovaná mnoha zvraty a boji se zlem. Seriál je dospělejší, v podstatě jde o obdobu detektivní kanceláře pro boj se zlem, má jednoho fakt drsnýho záporáka (Wolfram a Hart) a chování postav překračuje mnoho hranic z Buffy. Už tu není ten gang, co drží vždy spolu - mnoho z hrdinů jde proti sobě, vzájemně si ubližují, zraňují, zrazují... Finální řada byl dobrý šok, finální záběr posledního dílu ještě větší :-) Jinak v akci podle mě seriál opět selhává, i když ne tak dramaticky, některé scény jsou nezapomenutelný. Takže zase za 4. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

V mírném nadšení nad objevením kanálu Horror Channel v programové nabídce pootočeného satelitu na Astru 3 jsem si poctivě střihnul čtyři díly za sebou (2. serie, díly 11-15), Příznám se , že Buffy mě nikdy neoslnila, ale bylo mi aspon milé sledovat na obrazovce S.M.Gellar. Angel je sice temný, coř nneí u tohoto žánru na škodu, ale i tak mě nedokázal vtáhnout ani tolik jako Buffy, nudil mě. Zkusím ještě kousek následující série, podle ohlasů by mohl být závěr zajímavější. Ale berte mě s rezervou, nejsem fanda těhle televizních rvaček s démony, u několika viděných dílů Ćarodějek, například, jsem vyloženě trpěl. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý, v kombinaci s Buffy výborný. Příběh byl super, postavy byly sympatický a skvěle obsazený. A rozhodně musím ocenit ten Whedonův přístup, když divákům po seriálu, který se musel k dospělosti propracovat, předhodil rovnou seriál o dospělosti. Angel narozdíl od Buffy sází hlavně na hlavního hrdinu (Buffy je víc týmovka) a není to o lovení monster, ale víc o detektivní práci a kdybych měl Angela k někomu přirovnat, byl byl by to Wolverine anebo Batman - využití postavy upíra je geniální, protože to dává obrovské možnosti pro retro díly Navíc Angel a Buffy jsou samostatně dobré seriály, ale teprve dohromady fungují úžasně a dávají dohromady perfektně propracované univerzum, který začne dávat smysl po několik sériích. A rozhodně musím obdivovat, že Whedon a jeho parta v nějakém díle vytáhnou nějakou postavu, nějakou událost, na chvíli nám ji ukážou, ale teprve později zjistíte, že to má pro příběh důležitou roli, případně díky minulosti můžete zjistit co je postava doopravdy zač a co ji formovalo (to platí pro Angela i Spikea). První tři série jsou na rozjezd super, čtvtá je slabá a pátá nejslabší. A popření celého příběhu během jednoho dílu bude asi vždycky vnímáno různorodě. Někdo ho bude nenávidět a někomu přijde geniální. Já se přikláním ke druhému táboru. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Postava Angela (David Boreanaz) by neměla stárnou, jeho představiteli se však stárnutí zakázat nedalo, a jeho dospívání a zmužnění je v seriálu patrné. (Cucina_Rc)
  • V pilotní epizodě "Město andělů" má epizodní záporák Russel Winters (Vyto Ruginis) firmu Russel Winters Enterprises. Její budova je později používaná jako budova společnosti Wolfram and Hart. (GreatestFan)
  • Christian Kane se původně hlásil na roli Rileyho Finna do Buffy. Joss Whedon si ho oblíbil tak moc, že mu nabídl roli Lindseyho ve druhém seriálu. (novoten)

Reklama

Reklama