Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Najja 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jemně navazuje na Buffy, i když de facto jen tématem. Buffy mě osobně určitým způsobem bavila, ač byla více naivnější. Angel je tajemnějí, ale pro mě velmi nesympatickým seriálem. Nejde ani tak o Davida Boreanaza, který mě v seriálu Sběratelé kostí hodně baví (i když to je zase něco úplně jiného), ale spíše o Charismu Carpenter - ta má pro mě trochu zvláštní "charisma", více přehrává a obecně je mi nesympatická, což způsobuje, že je mi nesympatický celý seriál. Je to ale škoda, ono nejde o vyloženě špatný seriál. Je to ale můj subjektivní dojem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo jiné kafe, pro mě to bylo více svižné a zajímavé a herecky slušně a celkem to valilo, není to ve finále žádná pecka ale podle mě ztráta času to není. Příběh je zajímavý a nenudí dvakrát moc a některé díly byli dobře natočené sice nepůjdu ve finále víš ale zaslouženě to dostalo krásné silné dvě hvězdy. ()

Reklama

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne. Angel fungoval jako vedlejší postava velice dobře - jeho koncept je celkem jednoduchý a ničemu to nepřekáží. Na hlavní postavu je ale příliš nezáživný a David Boreanaz není tak dobrý/charismatický herec, aby doplnil to, čeho se nedostává konceptu postavy. Obzvlášť první tři sezóny pro mě byly nefalšovaným utrpením a shlédla jsem je jednom proto, že jsou součástí univerza Buffy. Od čtvrté sezóny už to celkem ujde, minimálně děj je trochu zajímavý (už to není monster of the week + poslední tři díly si uděláme výlet do alternativního středověku), vše jde ale do kytek, když se na scéně objeví Spike. I když chápu, proč došlo k retconu jedné z mých oblíbených postav (je tisíckrát zajímavější a sympatičtější než hlavní stár), způsob, jakým se scénáristi snaží udržet ho na místě, je směšný. Chápu, proč ve finále není Buffy - všechny díly, kde hostují slayerky, jsou vynikající a je bolestivě očividné, proč - postavy jsou zajímavější a mají nějaký cíl, herečky jsou lepší. Je zajímavé sledovat vývoj některých postav - Doyle, Wesley a Fred jsou skvělé charaktery. Bohužel Cordelii jsem její vývoj nějak nevěřila a Spike v tomhle seriálu zařadil zpátečku. A Angel... eh. Sledovat ho v rádobyvtipných scénách, kde šišlá na dítě... brr. Škoda mluvit. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Celé Buffyverzum zraje jako víno. Původní film je... no něco co není hodno komentáře. Seriál (který samozřejmě s tím snímkem nemá kromě konceptu téměř vůbec nic společného) se od prvních rozpačitých dílů (1-2 série) vyvinul ve výborný seriál o dospívání, který byl nečekaný, tragický, vtipný a hlavně sexy (a strčí do kapsy všechny plagiáty jako Hery Potr nebo bůhchraň Twajlajt). No a Angel je temný noirový klenot (i když první série je taky ještě trochu nerozkoukaná), který se hrdě může hlásit k tomu nejlepšímu co nám kdy televizní produkce mohla nabídnout. Jestli totiž starouš Joss něco umí tak sekat seriály - pohrávat si s emocemi a očekáváním diváků a na rozdíl od moderního strýčka J.J. mu to neskřípe nýbrž jezdí hladce jak kostka ledu vazelínou (ačkoli nikdy směrem, kterým bychom chtěli). Každá mrtvá postava (jestli to pokládáte za Spoiler tak SPOILER v seriálu umírají postavy KONEC SPOILERU) zabolí víc než kopanec do břicha a vyvrcholení považuji za jedno z nejlepších ukončení seriálu, jaké jsem kdy viděl. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

První 4 sezóny jsou za 3*, pátá by byla za 6*, takže to nechám na čtyřech. Angel mě prostě první čtyři sezóny nebavil ani zdaleka tolik jako Buffy, ikdyž zase nemohu říct, že bych se nudil. Ale v pátý se vrátila jistá dokonalá postava a s ní i neuvěřitelně zábavnej humor, jež mi v Angelovi chyběl. Ale nejen ten, i celkový zápletky a finále..prostě super. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Christian Kane se původně hlásil na roli Rileyho Finna do Buffy. Joss Whedon si ho oblíbil tak moc, že mu nabídl roli Lindseyho ve druhém seriálu. (novoten)
  • Druhá epizoda 1. série s názvem "Osamělá srdce", kde se poprvé objeví postava detektivky Kate Lockley (Elizabeth Róhm), měla původně temnější scénář s názvem "Corrupt" (zkažená) a Kate byla jako policistka převlečená za prostitutku. Kopie scénáře jsou volné ke čtení na internetu. (GreatestFan)

Reklama

Reklama