Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 3

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (455)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím, že Morbius v kinech propadl i na podruhé, neboť kdo by to chtěl celé podstoupit znovu? Všechny čest americkým vtipálkům, neboť Internet opět nezklamal a pobavil dokonce více, nežli film samotný. Zpět k hodnocení: Celkově dílo hodně připomíná atmosférou Venoma, bohužel se však nechává inspirovat pouze nepodstatnostmi. Velký potenciál byl zakořeněn v netradičně, nicméně skvěle vypadajících bojových scénách. Nakonec však s tím související pokus o grandiózní závěr vytvoří na plátně spíše chaotickou patlanici a člověku nezbývá, nežli pouze odhadovat co se právě odehrává. Možná by tvůrcům neškodilo si pro příště přesně určit žánr, se kterým se bude pracovat a hlavně zvolit zajímavější zápletku. Nejenže to působí tak trochu křečovitě, ale hlavně byla upírská tématika postavena na přihlouplé premise a dílo není funkční ani jako horor, ani super hrdinský film. Není to sice ani zdaleka tak slabé, jak jsem se vzhledem k hodnocením obával, ale přesto je celkové znění prázdné a zapomenutelné. Jared Leto se však své role chopil docela dobře, tak snad pro něj příště bude psát scénář někdo svéprávný. 50% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Testovací projekce mají svůj smysl. Zrušení Batgirl zachránilo mnoho lidských životů a je velkým překvapením, že se stejně nenaložilo i s dalším bizarním počinem, který pro změnu vypadl z továrny Marvel. Přesunutí do trezoru se bohužel nezdařilo, protože údajně většina diváků odcházela ze sálu s nosem od koblihy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podstatou patří Morbius k těm zajímavějším marveláckým postavám a zpracování je takovým trochu lepším průměrem. Plusem je jednoznačně temnější nádech, špatné to není ani herecky přičemž Leto se tu částečně ospravedlnil za zpackaného Jokera a celkově jsem měl z filmu  pocit, že celkem slušně šlape. Mínusem je trochu unylá akce doprovázená jedním z nejprotivnějších CGI efektů a jednoznačně tu chybí gore. Já chápu marveláckou snahu o co nejširší přístupnost, ale bezkrevný film o upírech je prostě a jednoduše faux pass. A tady to platí dvojnásob. Každopádně nic jsem nečekal, takže jsem nakonec celkem spokojen. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší, než jsem čekal. Jared Leto coby nadaný doktor medicíny, trpící vzácnou chorobou krve, konečně udělá poslední krok s vlastním experimentálním přípravkem využívajícím netopýří DNA. Jeden „problém“ tím vyřeší, další ovšem probudí. Navíc je tu ještě stejně zdravotně podlomený kamarád z dětství (šmejdové Mattu Smithovi jdou), který je na rozdíl od hodného Jareda po ochutnání rudé sveden na stranu zla. A nadlidskou sílu začne využívat po svém. O dalších postavách je zbytečné se bavit, jednoduše nikoho nezajímají. Snad jen Adria Arjona, ta ovšem z jiného důvodu. A na duo úporně se tvářících detektivů bych raději zapomněl. Režírující Daniel Espinosa, který ale jinak docela umí, zvolil nenáročnou cestu, emoce má na nule, nepohlídal si ani zvláštní skoky ve scénáři a předložil poměrně fádní akci. Navíc je jí málo a působí jakoby navíc. Nemluvě o tom, že je hnusně digitální. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Doktor Morbius sa pokúša objaviť liek na chorobu, ktorá ničí životy všetkým, u ktorých sa objaví. Jeho výskum sa ale zmení na katastrofu, keď látku vyskúša na sebe a po jej aplikovaní sa zmení v monštrum bažiace po krvi. - Režisérov predchádzajúci horor Life sa mi velmi páčil a mal by som si ho niekedy zopakovať, ale na toto sa nedalo pozerať. Zo začiatku to ešte vyzerá znesitelne, ale v okamihu, kedy si Morbius pichne to sérum, sa spustí smršť podradných vizuálnych efektov a v jednom okamžiku je z toho film, ktorý v kinách nemá čo robiť. Komiksy nepoznám a neviem, či je film  zasadený do nejakého špeciálneho univerza, ale budem rád, keď sa tieto priteplené záležitosti budú žánru horor oblúkom vyhýbať. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Emil Nicholas (Jared Harris) se ptá Mila (Matt Smith), jaká je jeho bolest na stupnici od 1 do 10. Milo odpovídá: „11.“ Jde o narážku na seriál Doctor Who (od r. 2005), kde si Matt Smith zahrál jedenáctého Doktora. (spacemaster)
  • Natáčení filmu trvalo 12 týdnů. (ČSFD)
  • Ve 2. traileru hraje remix na píseň „People Are Strange“ od The Doors. (Knowho)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama