Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

HAL 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční naháněčka zkorumpovaných policistů s černými gangy a jednou naivní holkou. Díru do světa to neudělá, ale ani ničím neurazí. Obzvlášť herci jsou přesní, Frank Grillo evidentně už nikdy v životě nic jiného hrát nebude, a Naomie Harris je přesně tak sympatická, aby se jí i takhle dušínovský charakter dal sežrat. Hlavně když ji chtějí zabít fakt úplně všichni, a střílí se okolo v množství mnohem větším, než by člověk od kriminálky čekal. Jen v té druhé polovině je potřeba fakt hodně usilovně nepřemýšlet nad tím, proč ten gordický uzel intenzivně vyhrocené situace nerozetnou prostě tak, že někomu zatelefonují. Holt v sedmdesátkách to měl tenhle typ filmů jednodušší, nikde žádný mobil který by scénárostovi mohl nabourat zápletku, nikde internet a přímé přenosy, a navíc ty vztahy černých gangů a policie byly taky ještě o level ostřejší. 7/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Jako ... je to hodně "black"... a je to fakt stupidní tím dějem. Některý scény byly tak moc wtf hloupý, že jsem jen kroutil hlavou. Ale na druhou stranu, jako nenáročná stupidní oddechovka na sobotní pozdní odpoledne je to ok (když už vás nebaví třeba koksovat po barech..). Jsou tam fajn záporáci (teda hlavní záporák běloch a spousta "dobrých" černochů zemře...). Ale jako jo, dobrá akce občas a ten všudypřítomněj tlak na hlavní hrdinku, to bylo fajn ... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naomie je mi sympatická a díval jsem se hlavně kvůli ní. Ona ale bohužel byla asi jediná věc co mě zabavila. Jinak se jedná nejen o neoriginální prostou zápletku, ale ještě křečovitě podanou. Sociální téma je tu naroubováno tak slaboduchým způsobem, jako by ty klišé někdo schválně dal dohromady. A my očividně máme věřit, že chudáci niggas sou bezdůvodně šikanovaný bílejma poldama zatímco si jen nevinně dýlovali trochu toho a onoho. Zlý zkorumpovaný poldi a hnusnej systém kterej brání našincovi aby v životě čehokoliv dosáh a proto vůbec nemá cenu snažit se vypadnout z ghetta, pardon ze sousedství. Navíc je to opentlený slabým scénářem se spoustou nesmyslů a ke konci dojemný, že by se člověk usmál. K tomu hromada koktavý muziky. Prostě na mě celý moc černý. Skoro lituju, že jsem nesáhl po něčem jiném. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,055,313Tržby Celosvetovo $22,738,740▐ Rozbeh pútavý, ostrý, len škoda že to režisér lepšie neustojí a zmení sa to postupne len na akčnú nahánačku. Toto by bola téma ako vyšitá pre Davida Ayera. /60%/ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama