Reklama

Reklama

Kung Fu: Legenda pokračuje

(seriál)
  • USA Kung Fu: The Legend Continues (více)
USA / Kanada, (1993–1997), 62 h 41 min (Minutáž: 42–89 min)

Tvůrci:

Ed Spielman

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

David Carradine, Chris Potter, Scott Wentworth, Kim Chan, Richard Anderson, Robert Lansing, David Hewlett, Kate Trotter, John Bourgeois, Soon-Tek Oh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Hlavními postavami lehce mystického seriálu jsou šaolinský mnich Kwai Chang Caine (David Carradine) a jeho syn Peter Caine (Chris Potter), který je detektivem. Setkávají se znovu po 15 letech od doby útoku na klášter. V sérii se často vracíme do Peterova dětsví, do kláštera, kde mu otec připomíná zásady šaolinů. (MsWampir)

Recenze (132)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem neviděl, tak nemůžu moc hodnotit, jestli je to už jen slabý odvar, nebo ne. Tohle jsem ale občas jako malý sledoval ještě v televizi a bavilo mě to. David Carradine měl správné charisma a snaha o propojení našeho světa a šaolinského způsobu myšlení se mi líbila. Kdo by v mládí nechtěl být aspoň nějakou chvíli šaolinským mnichem? :-) Je pravda, že dílů bylo poměrně hodně, opakovalo se to a přestalo mě to postupně bavit. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Ano nejedná se o žádné veledílo. Ale ten feeling 90.letech, zákoutí a dvory amerického velkoměsta doby kdy byl svět ještě tak černobílý že za něj stálo bojovat. Do toho se zrodil váš přátelský soused Spide...erm...Kwai Chang Caine aby chránil čínskou čtvrť. Navíc co si budeme povídat, většina z nás skončila s východní filosofií na úrovni tohoto seriálu. ()

Reklama

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Když jde bubák spát, podívá se pod postel, jestli se pod ní neschovává Chuck Norris. Když jde spát Chuck Norris, pod postel se nedívá. Ví, že to nemá smysl, protože Kwai Chang Caine se umí příliš dobře maskovat. Kung Fu: Legenda pokračuje patřil k oblíbeným seriálům mého dětství. Naštěstí kouzlo východní moudrosti, již hojně a výživně prezentuje, a atmosféra raných devadesátek působení času nepodléhají. David Carradine v postavě Cainea vytvořil přesvědčivého mnicha. Nikoho lepšího si jako uhrančivě charismatického šaolinského mistra představit nedokážu. ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který ale od dnešních vyblizů má své kouzlo. Počáteční díly měly vysokou úroveń a i svoje poslání, potom už to klesalo dolů a nezachránil to Carradine ani vynikající hudba Jeffa Danny. V dnešní době už to celkově působí velice úsměvně, ale na svou dobu v devadesátých letech, kdy to vysílala Čt 1 kolem 6 večer to byl nejvyšší standart tehdejší televizní zábavy a já jsem si nenechal ujít jediný díl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na seriálovou klasiku z počátku 70. let, na které si kdysi udělal pověst David Carradine. Původní Kung-fu se tehdy neslo na mimořádně velké vlně popularity východní mystiky a bojových umění, pravda, na západě vnímané často svérázně a velmi zkresleně. Ten seriál jsem kdysi vídával na rakouské televizi a měl určité kouzlo - byl jsem konec konců ve věku, který je k podobným projektům vstřícnější. V 90. letech už je podobné téma dost obehranou záležitostí, televizní studio to bralo jako jednu z mnoha seriálových řad nijak zvlášť finančně preferovanou, Carradine je už přece jen v letech a jeho nástupce postrádá ono "shaolinské" charisma. Z hlediska kvalit scénáře je to hodně ošizená záležitost. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama