Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (617)

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Já si s těmi letošními blockbustery moc nerozumím, to uznávám, ale u Mission: Impossible jsem si byl jistý, že to prostě dopadnout musí. No a nedopadlo. Ten zásadní problém jsem měl od samotného začátku, protože příběh jako by vypadl z filmů, které se točily před dvaceti lety. Celá zápletka s umělou inteligencí, která všechno ví a všechno dovede předvídat, mi připomněla v lepších momentech Oko dravce, v těch horších Next s Nicolasem Cagem. A jako hlavní záporák působí poněkud nepatřičně a ani trochu děsivě, což bohužel platí i pro Esaie Moralese. Děj mě zkrátka nestrhnul, protože působil jaksi dědkovsky. Jako kdyby scénář napsal někdo, kdo má pořád ještě tlačítkový telefon, dočetl se nedávno něco o umělé inteligenci a když mu spadne Seznam.cz, volá vnoučatům, že mu nefunguje internet… jenže ono je toho víc. Krom mizerných záporáků s nulovým charismatem a pochybnou motivací tu jsou i občas podivně sestříhané akční sekvence, které jsou často navíc zbytečně dlouhé. Chemie mezi Cruisem a Atwell prakticky neexistuje a film doslova kašle na práci s emocemi a nezastavuje, aby si hrdinové i diváci mohli vychutnat a užít i ty hodně zásadní zvraty. Po nabušené pětce a šestce zkrátka Cruise s McQuarriem naservírovali sakra dobré hollywoodské řemeslo, kterému však oproti předchozím dílům občas dost často dochází pára a nedovede nabídnout žádnou vyloženě zapamatování hodnou scénu. Ale bohužel spolu s tím i skutečně pitomý příběh, po kterém se trochu bojím toho, co přijde ve velkém finále. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible - Deus Ex Machina. A to doslova. Ethan Hunt a Mary Sue sa vydávajú na púť za MacGuffinom, ktorý ako jediný môže zabiť záporáka, ktorým je tentokrát AI, ktorá len bliká a mlčí a jej nástrojom je nevýrazný Esai Morales. Veľký krok vedľa od dua Cruise/McQuarrie, scenár je preplnený expozičnými dialógmi, zápletka je strašne hlúpa, nápad urobiť ako záporáka AI znie fajn na papieri, nie v realite, MacGuffin v podobe kľúča je kolosálne dementný a bublajúca romantická línia s Halyey Atwell je nedôveryhodná, lebo samotná postava je len nástrojom McQuarrieho, aby poháňal príbeh a akciu. A hej, tá akcia je tiež priemer, pomerne uchádzajúci je záver vo vlaku, ale i ten ako film samotný nie a nie skončiť. A to čo bol za nápad rozdeliť to do dvoch filmov? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film je až po střechu historického vlaku nabitý akčními scénami. Ty honičky v Římě byly parádní, moc se mi líbily. Ty kolem parní mašinky, jeho vagónů a tunelů byly zase úsměvné, jako vždy doslova k nevíře! Nás deset diváků v sále (tuším, že má tento snímek těsně po premiéře v českých kinech) pár takových scén svorně velmi pobavilo a smích byl slyšet ve všech obsazených řadách. Nechci přemýšlet jak přitažené za vlasy to všechno bylo. Akce spolu s tajemnou sci-fi zápletkou prostě fungovala a já se bavila. Není ale divné, že nejsem napnutá na pokračování? Vím o co všem jde, komu o to jde a kam je potřeba to strčit. Když se ale nad tím zamyslím, víc bych asi nadávala, kdyby to utli v nejlepším. Takže za mě dobrý. :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Několik skvostně nadupaných akčních sekvencí v za mne celkově problematickém filmu. MI se sice tváří smrtelně vážně/osudově/whatever, ale obávám se, že inteligencí zápletky se už pohybujeme na úrovni série Rychle a zběsile. Celá ta splašená umělá inteligence je naprosto absurdně vymyšelná, zápletku pořád někdo z postav musí doslovně vysvětlovat, aby se divák alespoň rámcově chytal, ale stejně to moc nepomáhá. Pokud bychom zapomněli na řemeslé zpracování a zamysleli se jen nad dějem jako takovým ... tak nevěřím, že to někomu dává smysl. Třeba ta dialogová přestřelka na benátském hudebním večírku, WTF. Přes dvě a půl hodiny hledáme klíč, příště se budeme přes dvě a půl hodiny potápět k ponorce, pak Cruise ten klíč narve umělé inteligenci do prdele a ona zkrotne, nebo tak něco. 83 procent a 620. nejlepší film, můj ty bože. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • V rámci tréninku na kaskadérský seskok na motorce do propasti se postavila kopie rampy na jiném místě, kde tým díky simulaci skoku ladil, jak strmá se má rampa postavit a kam umístit kamery. Po opakovaných jízdách a následných skocích z tréninkové rampy Tom Cruise (Ethan) dokonce prohlásil, že podle zvuku a vibrací motorky pozná, jak rychle jede. (venus)
  • Film sa odohráva aj v Abu Dhabi, konkrétne na Midfield Terminal od architektov Kohn Pedersen Fox Associates (KPF). Ide o pomyselnú bránu do mesta a dôležitú súčasť infraštruktúry projektu Abu Dhabi 2030. (Ingtar2)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama