Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké zahrát homosexuála, aniž by herec nesklouzl do parodie nebo frašky a trapnosti. Ale Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi se to podařilo beze zbytku skvěle. Film je lidský, nastoluje náročné otázky související s homosexuály a s tím, jak je jako společnost a jednotlivci přijímáme a bereme. Doufejme, že už v parlamentu ten zákon o registrovaném partnerství projde. A teď to trochu odlehčím, kde se vám podaří vidět Genea Hackmana v převleku za ženskou? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se a to jsem opravdu nečekal. Na první pohled jsem podceňoval tuto komedii, ale postupem času jsem si oblíbil všechny šílené postavy mezi kterými rozhodně dominují Robin Williams, Gene Hackman a Nathan Lane. Kdo neviděl neuvěří, že něco tak fádního a šíleného může fungovat jako komedie, která nezná tabu. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Výýýýbornááá komedie o komplikacích, které nastanou párku homosexuálů, když se heterosexuální syn jednoho z nich rozhodne oženit s dcerou amerického kongresmana, bojovníka proti nemravnosti. Všichni herci jsou skvělí, ale Nathan Lane hraje přímo oscarově. Jeho hysterické reakce, pití kávy s odtaženým malíčkem, chůze a la John Wayne - to je prostě kouzelné. Ještě bych vyzdvihl Hanka Azariu, jenž coby domácí pomocník také kouzlí. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Co říci, když už zde bylo vše napsáno od ostatních. Snad jen to, že popelku či další desítky námětů natočili také různé štáby v různých zemích v průběhu historie, takže že byla původní francouzská verze, mi nevadí a zábavné to je, hlavně v druhé půli. Co mě už z pohledu třetího tisíciletí ale přijde méně zábavné, snad až dehonestující je to, že v první půli udělali tvůrci z postavy Alberta Goldmana tak příšernou upištěnou a vykroucenou buznu, že se mi z těch ručiček Nathana Lanea zvedal až kufr a to pitvoření gayů ve stylu "tak abyste se zasmáli" už na mě bylo příliš ... 7886 ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

V originálním znění nepopíratelně lepší, přesto jde i tak o příjemný film nejen na dlouhé zimní večery. Komické situace vznikající z chování postaršího pana Goldmana vlastnícího travesti klub, který se pokouší před konzervativní rodinou synovy budoucí ženy utajit skutečnost, že žije v partnerském svazku s Albertem, pobaví i zapřísáhlé mrzouty. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)

Reklama

Reklama