Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivě dávkovaný příběh o konci zřejmě nejznámějšího gangsterského dua – Bonnie a Clyde. Snímek The Higwaymen kromě tohoto základního nosného příběhu rovněž nabídne i hutné akční scény, zajímavou kameru, která působivě vyniká zejména při automobilových honičkách a herecké výkony, které jsou jedním slovem skvělé. A i když se někomu může zdát, že pozvolné tempo, které režisér John Lee Hancock zvolil bude na škodu, opak je pravdou. Právě ono tempo totiž působivě dotváří auru jakési variace na western zasazený do třicátých let, kde je místo koltů Tommy Gun a místo nějakého plnokrevníka bytelná Fordka s motorem V8. Krásně se na to tedy kouká a pro fandy gangsterů a let třicátých to bude další povedený filmový střípek, na který se mohou s radostí dívat. Ve finále zamrzí jen poněkud delší stopáž, která nabídne pár zbytečných scén. Avšak až na tento drobný detail se jedná o poctivý kus filmařiny, který Vás chytne za Vaše gangsterské srdce. Skvělá práce! (Netflix) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vrátím se, slibuje manželce někdejší eso na odpočinku Frank Hamer, když v jejím novém Fordu opouští teplo domova a vydává se na žádost hlavounů dopadnout bandu Bonnie a Clydea. Holt když řádí ti nejhorší zločinci, musí se po jejich stopě vydat ti nejlepší policajti. Jsme ve třicátých letech a legendární bankovní lupiči stejně jako velká hospodářská krize nechvalně zasahují do mnoha životů, musí tak nastoupit stará dobrá škola v podání mrzouta Kevina Costnera a jeho cynického exparťáka Woodyho Harrelsona. Pánové už mizerně střílí, nic moc neuběhnou, pochybují o sobě. Rozhodují ale zkušenosti. Dva bývalí texaští rangeři s jasným cílem dokáží místy zaujmou, vesměs je to ale utahaná sázka na jistotu. S ohledem na jméno režiséra se ani není moc čemu divit. John Lee Hancock má za sebou nudné dojáky a prezentuje se nevýraznou režií. Dramaturg snad chyběl. Bad guys dostávají zoufale málo prostoru. Komorní kriminálka bez silnějších scén. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V Americe jsou zhruba tři silnice, a to teď, tenkrát jich mohlo bejt tak o polovinu míň. A ono stejně trvá čtyři roky sehnat dva puberťáky v autě, aby to na sebe nakonec vzali důchodci? Já si pamatuju, jak jsem v pátý třídě rozbil sousedům šutrem okno a než jsem doběhnul domů, už tam na mě čekal obecní výbor. Holt ne všude to má pod palcem stará Kuchtová... Jinak kvalitně odvedený řemeslo. Navíc film mě kupodivu nenudil, přestože se v něm za dvě a čtvrt hodiny stane tolik, co zvládne odvyprávět Večerníček. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč bych mu měl věřit? - Protože to řekl ! '' --- V kulisách Steinbeckovské Ameriky se odehrává příběh nejznámější gangsterské dvojice třicátých let. Guvernérka vida, že policisté jsou bezradní a každou chvilku to navíc nějaký nově schytá při střetu s onou dvojicí, povolí vyslat po stopě gangsterů starého vlčáka Franka Hamera. Bývalý člen ze zrušené jednotky Rangers by totiž mohl být pravým komu se povede vraždění šílené dvojice zastavit. Ten souhlasí a posléze se snaží zformovat svoji bývalou smečku z níž jak zjistí žije už jen jediný člen Maney Gault. Oba už mají svá lepší léta zasebou a oba to vědí, přesto se rozhodnou přijmout tuto práci i když dobře ví, že protivníci jsou silní, schopní všeho a že dokonce mají podporu mezi obyčejnými lidmi u nichž získali auru jakýchsi hrdinů chudých a bojovníků proti bezpráví. A tak se nám postarší Kevin s rýsujícícm se bříškem a Woody vydávají ve Fordce na cestu přes několik států s jediným cílem. Zlikvidovat Bonnie a Clydea. Zatykač nevezou. Vědí, že se nevzdají. Vědí, že ti dva nemají co ztratit a spíše než smrt na elektrickém křesle zvolí smrt v divoké přestřelce. Během stopování můžeme nahlédnout do Ameriky třicátých let. Ameriky chudáků bez práce, chudých nádeníků, česáčů ovoce, rodin putujících od čerta k ďáblu jen se skromným majetkem... Ameriky zaprášených dřevěných městeček i stanových táborů... Už jen za tento obraz jsem tvůrcům nesmírně vděčný, protože tohle prostě běžně v ,,gangsterkách'' z té doby nevídáme. Film je spíše takový rozvláčný a podobně jako naši hrdinové jsou vždy tak den v odstupu, podobně i divák spíše vyčkává co bude... Dechberoucích momentů tam bylo jen pár a když už jsem si myslel, že to automobilovou honičkou začíná, celé se to posléze zase zvolnilo... Film se spíše líně táhne jak chvost prachu za pomalu jedoucí Forkou po nějaké té venkovské okrsce, přesto mi to nijak nevadilo, umožnilo to vychutnávat detaily... A že si s nimi tvůrci vyhráli ! Netflix zase jednou zamachroval a koukal jsem, že změnil i logo v úvodních titulcích. Tohle je za 5 bubnových zásobníků do Thompsona ! * * * * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Během pronásledování v prachu si Frank (Kevin Costner) utírá přední sklo kapesníkem. Ve všech záběrech má ale zavřené okýnko, takže si ho nemohl utřít. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama