Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty dnešní ceny benzínu člověka úplně srazej do kolen.“ Do kolen jsem z tohohle filmu sice nešel, to ovšem neznamená, že nejde o kvalitní záležitost. Vzhledem k tomu, že jsem viděl Pennovu „klasiku“ Bonnie a Clyde, neubránil jsem se srovnávání. Některé věci jsou zde jinak, pochopitelně sympatie diváků tu mají být obráceny k opačné straně, takže líčení výše zmíněného páru není zrovna velkorysé. Na druhou stranu, žádné popírání nevyvratitelné oblíbenosti legendární dvojice mezi lidmi se nekoná. Lehce jsem sice zalitoval, že The Higwaymen nenabízejí tolik humoru či nadhledu, ale o to víc se spoléhá na charisma Costnera a Harrelsona, kteří jsou výborní. Jejich postavy rozhodně nejsou žádní nepřemožitelní zabijáci, ale staří páprdové snažící se rozpomenout na svou někdejší formu. A líbilo se mi, že i po závěrečné akci se žádná velká oslava nekonala, ať už z jejich či ze strany jiných. O „vymazlenosti“ dobových reálií, kamery, hudby (Newmana prozradí již první tóny) a dalších složek se není třeba víc rozepisovat. Za mě solidní 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $49miliónov║ Skôr taká komornejšia krimi ale dobre herci na výsluhovom dôchodku (Costner, Harrelson) to hravo utiahnu, zapasujú, neomrzia, občas utrúsia nejaký ten hlod a bez tak je to témou zaujímavý prírastok k etape kriminálneho vyčínánia Bonnie a Clydea. /70%/ ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Spolu s dvěma veterány se vydáváme na dvouhodinovou naháněčku asi nejznámějšího zločineckého párečku Ameriky. Tempo je pozvolné a ke své době a faktu, že oba Rangeři už nejsou ve svých kovbojských letech, opravdu skvěle sedí. Přičteme-li i nejednu ze scén, kdy se tají napětím dech, vyjde nám z The Highwaymen výborný krimi thriller, který se chlubí bohatou dobovou výpravou a hlavně neuvěřitelnou chemií obou hlavních protagonistů. Btw. Verbal mě pro jednou se svým posledním souvětím opravdu odrovnal. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější "too old for this shit" western ze staré školy za dlouhou dobu. A ne, třicátá léta v plném rozpuku hospodářské krize a káry ukrajující míle z nekonečných dálav namísto koní na tom pranic nemění. Pozvolna (jakože opravdu hodně pozvolna) plynoucí, na ústředním duu vystavěné, nádherně nasnímané i odehrané. Je to neskrývaně "mccarthyovské" do morku kostí čili zdánlivá "pouze" žánrovka v podobě melancholické náladovky, které nelze nepodlehnout. Její podmanivé (ne)tempo vás totiž buďto spolehlivě uspí či naprosto učaruje. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, výpravou do posledního detailu vypiplaná a výborně zahraná (z Vůdyho artritidy mě bolely klouby, a to jsem u toho ležel) dobová freska a pohled z druhé strany na dosud zdegenerovanou popkulturou romantizované zloděje a vrahy. Ale! Dramaturga najali na melouch z Nekrorádia v Losích Andělicích, kde na hlavní pracovní poměr do zblbnutí po nocích předčítá insomniakům hodnoty tlaku vzduchu všech kalifornských isobar, a na téměř dvouapůlhodinovou hemoroidiádu o tom, jak se Vůdy s Kostějem akorát tak pooooomalu blonckají po texaských prdelích, co deset minut zastaví nějakého vidláka a prej „Brýden, neviděl jste tu náhodou Boný a Klajda? Ne. Aha, tak my jedem zas dál.“, jsem fuckt čumět nechtěl. Klint by je měl okamžitě všechny žalovat, že mu bezskrupulózně vykradli recept na Nesmiřitelnou prudu. Pokud to tedy stihne, než je zformátuje Čuk, protože označit ňákého Hemra za nejslavnějšího texasrendžra všech dob, to je velmi neuvážený otevřený plivanec do xichtu Tomu, co jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • The Highwaymen je na základě skutečných událostí a zaměřuje se na dopadení zločinců Bonnie Parkera a Clydea Barrowa, kteří byli v letech 1931 až 1934 označeni za nepřátele veřejnosti. Oba dva zemřeli při policejní akci 23. května 1934. Na jejich pohřby přišlo dohromady 35 000 lidí. (MATADOR)
  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno