Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (872)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Říká se, že západ byl vybudován na legendách… No, tahle je dost ubohá! Dlouhý rozjezd nudí, vše je veskrze špatně a zkratkovitě podané a opravdu nezábavné (vyjma dvou záchvěvů - borová voda, spálený plaz). Mizerné jsou nejenom dekorace a výprava, ale převážně i triky anebo herci. Bídné vizuály tak nezachrání ani Eva Mendes, na kterou se osobně opravdu nepotřebuji dívat, není to můj typ. A samotný Cage, kterého jinak celkem beru, tímhle hodně klesl. Touha hrát comicsového hrdiny za každou cenu se nevyplatila. Prostě jde o zatraceně špatný film dle comicsu. Mark Steven Johnson je břídil, neumí adaptovat a režíruje stejně tak neinvenčně. Tuhle legendu pohřbí prach záhrobí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Děj je prázdný jako láhev vodky po kolovačce na pokoji české fotbalové reprezentace, za to je plný logických chyb. Nicolas Cage tentokrát šlápnul do pořádně velkýho lejna a vyhrabat se z něj nebude tak lehký. Základním nedostatkem filmu kromě nulového děje je prachbídný záporák, lépe řečeno záporáci - i když jsou vizuálně dobře zpracovaní, nepředvedou lautr nic - vyžerou si Pohled pokání a končí. Doufám, že nečekáte nějakou choreograficky zmáknutou bitku, protože nic takové se neděje. Ghost Rider v nejlepším zatočí ohnivým řetězem nebo vrhne jeden dva plamínky a všechno je vyřešeno. Jak jen jsou ty postavy ubohé! Abych pouze nekritizoval, líbil se mi Peter Fonda v roli Mefistofela - zdaleka nejcharizmatičtější článek filmu, dále první metamorfóza Cageovy motorky má v sobě eleganci a mystičnost, několikeré obrazy jsou úchvatné (epická jízda ohnivé motorky a ohnivého oře po ztemnělé planině či scéna jízdy po mrakodrapu) a plusovým bodem je rovněž dynamický soundtrack. Vše ostatní je bohužel odpad! Eva Mendes je nudná a nehraje nic. Jak jsou některé vizuální efekty výborné, tak jiné strašně zaostávají (třeba zrovna Ghost Riderova lebka je hrozná). Tahle komiksová předělávka se nezdařila a to si film nechal otevřená vrátka pro pokračování, které vzhledem k výdělkům pravděpodobně přijde. 110 miliónů dolarů(rozpočet)/223,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA $115,802,596║Tržby Celosvetovo $228,738,393▐ Tržby za predaj DVD v USA $110,282,775 //počet predaných kusov 5,222,755║ Na to o aký zvláštny počin od ani nie rutinéra Mark Steven Johnsona ide, to ešte malo dosť obstojné tržby ale vo výsledku ešte väčšia pohroma ako jeho predošlí Daredevil. A samozrejme tu už prichádza aj na strmhlavý pád kariéry Nicka Cagea, nuž raz sa to muselo stať. /videl v kine: 40%/ ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu chyb, ale není to chyba Nicolase Cageho ani Mendesové, ale režiséra M. S. Johnsona! Téměř všechno špatně, žádný záběr nemá must see vzpomínku, ani dobrý záběr na důležitou scénu na motorce. Atmosféra je temná, celkem dobrá hudba a jemně démonické melodie velmi pomáhají špatnému zbytku. Jeden z nejhorších komiksových adaptací, kterému nepomůže ani popcorn, ani 3D brýle, ani FULL HD rozlišení. Jedno mě ale stále překvapuje - GHOST RIDER nikdy nezmizí z TV programu ani po tolika letech. Komiks GHOST RIDER to odnesl ve velkém, když to dostal do rukou tvůrce Mark Steven Johnson, který si splnil dětský sen natočit film, ale přitom neví, co znamená filmová optika a dokázat s ní pracovat. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ono je škoda, že je to spíš komedie...Ghost Rider by mohl být o dost lepší, kdyby byl stylizován jako horrorová akční jízda. Co se týče Cage tak jeho výkon je holt hodně závislý na celkem hloupém komediálním scénáři, proto hlavně v první půlce se pořád snaží být neuvěřitelně vtipný....ve chvílích, kdy o to nikdo neusiloval, tak mu to celkem šlo. Určitě je to zprasení předlohy, ale jelikož jsem z předlohy viděl všehovšudy jeden sešit, tak mě to až tak moc střeva netrhá ;) Já se nenudil a scény s Ghost Riderem samotným byly natočeny celkem dost zručně...ostatně, já byl jeden z těch, kterým se i trailer líbil. Ovšem kdyby se náhodou točilo pokračování, tak bych to pro jistotu nechal na někom jiném, než na MSJ. Přeci jenom...Ghost Riderovi očividně PG-13 a komediální přístup moc nesluší. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) byl už jako kluk velkým fanouškem původního komiksu. V dospělosti si pak pořídil pět ghostriderovských motorek a dokonce si nechal na paži vytetovat hořící lebku. Ta ale musela být paradoxně při natáčení pečlivě zakryta vrstvami make-upu. (Pumiiix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii. (MikaelSVK)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama