Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostrý nábor kadetů CIA na farmě. Tak trochu málo ambiciozní film na to, že v něm hrají taková esa Colin Farrell a Al Pacino. Opakování různých nebezpečných akcí formou simulačních her, ze kterých většinou vyjde, že je to jen na oko, to byla nejčastější devíza filmu. Prostě, všechno byl jen Test, který občas neměl ten správný efekt. Spolehlivé herecké výkony obou hlavních protagonistů film bezpečně podržely. Film kalkulující s důvtipem diváka i jeho dedukcí, potenciál byl o něco vyšší, nechyběly výrazné náznaky originality a působivě tajemné atmosféry, když bylo třeba. Režisér Roger Donaldson je na špionské filmy kadet a předvedl úhel pohledu, který tady ještě nebyl. Usilovná snaha přechytračit diváka nebyla na škodu. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

U Testu došlo k poměrně neobvyklému úkazu, kdy mě výchozí situace bavila více než její inscenace. Někomu bude zápletka připadat až nadmíru přitažená za vlasy, mi se však finální rozjasnění docela zamlouvalo. A vůbec celá druhá – rafinovanější – polovina filmu mě bavila více než počáteční pokus o psychologické drama. Al Pacino opět nehraje nic nového, mnohem zajímavější je sledovat jak ke své roli přistoupil Colin Farrel. Nejedná se o film zasluhující větší pozornost, pravděpodobně nepotěší ani milovníky nečekaných point (tuhle odhalí každý) a už vůbec ne vyznavače napínavých akčních thrillerů, nevím pro koho tedy je. Vlastně by se svou nenásilností a romantickou prodchnutostí mohl zamlouvat osobám něžnějšího pohlaví, těžko říct. 65% Zajímavé komentáře: tron, PALINO ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo řečeno od několika ostatních a já s tím naprosto souhlasím - 1. třetina šlape, zaujme, nepustí, 2. zpomalí, zamotá a 3. to zabije...nevyužít takový potenciál je velká škoda, ten závěr mohl být méně překombinovaný. Ubrala bych nejradši ještě jednu hvězdu, protože Farrella fakt, fakt nemám ráda, nevím vlastně čím to, je mi prostě nesympatický...ale tady hraje vážně dobře, tak mu nebudu křivdit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V Colinu Farrellovi vidím naději, že by se snad zase mohli začít prosazovat především herci, kteří spoléhají převážně na své herecké schopnosti a nikoliv na publicitu nabytou "celebritěním", rozchody a rozvody. Tady mě dost potěšil a ze vzdálenosti, která ho dělí od borců Pacinova formátu, opět ukrojil notný kus. Bridget Moynahan pak samozřejmě také není žádná chvilková hvězdička, takže se na film dost příjemně dívá. Se scénářem je to bohužel horší - podařilo se sice dostkrát překvapit, nicméně logika i hranice divácké tolerance musely mnohokrát povážlivě zaskřípat. Celkově je snímek pouze další mírnou reklamou na americkou CIA, což je ještě zřejmější po zhlédnutí bonusového dokumentu Spy School: Inside the CIA Training Program. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako slušný pilot k nějakému seriálu (výcvik agentů, Al Pacino jako "big šéf"), poté přišla část, která mě bavila nejvíc ("sledovačka" Colina Farella Bridget Moynahanové, honička v metru), načež všechno završil zdlouhavý a "přílišvysvětlovací" závěr. K tomu máme skvěle padnoucí hudbu Klause Badelta a sympatické herce. Sečteno, podtrženo: průměrný thriller, který mi za pár týdnů vypadne z mysli, a který už znova vidět nemusím. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Při scéně na Farmě, v níž Colin Farrell společně s dalšími rekruty hraje karty, jednomu z nich, bývalému policistovi z Miami, říká Sonny Crockett. Colin Farrell si o tři roky později Sonny Crocketta zahrál ve filmu Miami Vice (2006). (Pedro Morales)
  • Film byl inspirován událostmi z let 1994 - 1996, kdy agent Nicholson vyučoval v táboře CIA. Pak se zjistilo, že pracuje pro Rusy. (HappySmile)
  • James Douglas Clayton (Colin Farrell) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium F1 a Walter Burke (Al Pacino) nosí hodinky Tutima Flieger Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama