Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hlavní příčina, proč je nový seriál takový úmor, je vysoké sebevědomí scénáristů ohledně vršení jednoho zvratu za druhým a exhibicionistického žvanění postav. Seriál nás vytrvale zaplavuje úmorně dlouhými konverzacemi dvou lidí, kteří se snaží navzájem druhého přetrumfnout (převážně nesnesitelná Agáta s Dráculou) a je to několikrát za epizodu. Pak je tu přehnané množství dvojsmyslných vtípků na záliby Drákuly. Nejlepší je první, goticky hororová, epizoda se super slovenským hradem, kde se podařilo mi zapomenout, že se dívám na televizní seriál (děsivou atmosféru ovšem pravidelně ruší přeskakování na ukecanou Agátu, která pobrala emancipace snad víc než všechny tehdejší ženy Budapešti dohromady). Druhá epizoda na lodi ještě není tak strašná i přes všechny ty otravné zvraty, ale zřejmě kohokoliv doteď shovívavého spolehlivě umučí moderní třetí epizoda. Samozřejmě nápad Drákuly v našem světě je fajn, ale ne v podání tvůrců. Staletý hrabě listující na telefonu seznamkou, kde mu pod zuby skáčou znudění Evropané dobrovolně plus příšerný děj? Ne, díky. Když jsem zjistil, že za seriálem stojí tvůrci Sherlocka, jehož poslední dvě série nesly podobnou zkázu původně chytrého konceptu v podobě vyprávěcích manýrů, dává mi debakl Drákuly perfektní smysl. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Těch adaptací již bylo tolik, že jsem byl zvědavý jak s tím tvůrci naloží. A hleďme. První dva díly ok. Beru jistou jinakost a provokace. Třetí a poslední díl je už veliká slátanina, bez rozumu. Bral bych i drákulu v 21. století. Ale těch absurdit bylo příliš a právník kterého si Drákula zavolá a jak ta situace vyústila atd atd. Veliká škoda. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

omg, tak to byla bomba. Claes Bang byl naprosto uzasna volba pro Draculu - je vysoky (JAKO DOST), sarmantni, sexy,.. klidne bych z neho udelala i Jamese Bonda. prvni dil byl skvelej, nejvic se mi ale libil ten druhy; “vysetrovani” vrazd bylo strasne napinavy (i kdyz my jsme uz davno vedeli kdo je spachal❤️). treti dil docela posrali, ale i tak me kvuli Claesovi docela bavil. ❝𝘗𝘦𝘳𝘩𝘢𝘱𝘴 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘧𝘭𝘰𝘸 𝘪𝘯 𝘰𝘶𝘳 𝘷𝘦𝘪𝘯𝘴 𝘪𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘬𝘯𝘰𝘸 𝘩𝘰𝘸 𝘵𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘥 𝘵𝘩𝘦𝘮.❞ 🧛🏻🩸 ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

"You're a monster!" "And you are a lawyer. Nobody is perfect." Co se původně zdálo jako libové pojetí upírské látky se zvrhlo v tvrdě impotentní scénář. Mnoho lidí už to naznačilo, že mají tři epizody sestupnou tendenci, a zatímco první (pro mě i druhá) je senzační, tak poslední díl je příběhové bahno snažící se tvářit vážně. Drákula v podání Claese Banga je k pomilování, jeho nejednoznačná sexuální orientace je roztomile inovativní (byť nechápu, jak mohl chtít Harkera za svou bride, když je chtěl primárně k rození dětí). Gender swap Helsingovy postavy je možná trochu zbytečný, ale Agatha van Helsing jako jeptiška byla skvělá postava. A přestože se seriál pyšní geniálními scénami jako vyjednávání nahého Drákuly před davem jeptišek, mnoho částí plavby na lodi (miluju lodě) nebo Renfieldova advokátská záchrana svého pána. I ta Lucy byla poměrně dobrá postava, sice u mě postava Sewarda trochu klesala tím, že takovou sobeckou instabitch tak čistě a bez nadhledu miloval (alespoň k tomu směřoval narativ filmu), ale jako nestranný pozorovatel jsem ji měl radši než jejího ex. Zasazení do moderní doby bylo násilné, závěr fraška. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

No to zase bylo. Celou svojí kariéru Moffat a Gatiss přeskakují mezi studnicí nápadů a žumpou a v případě Draculy stojí jednou nohou v křišťálové pramenité H2O a druhou... asi chápete. Zatímco první díl byl zábavná reimaginace, kde sympatický Dracula hláškuje a usekává hlavy jeptiškám a druhý taková zvláštní mysteriózní detektivka, třetí díl prostě byl. To je asi to nejhezčí, co o něm říct. Tak snad nechají knížete zase chvíli odpočívat a nebudou se nějakým záhadným způsobem snažit vykřesat druhou řadu... (protože stejně nikdy nepřekonají Dracula 3000 <3 ) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)
  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama