Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

OK, asi nemám vkus a pan Artur Conan Doyle se otáčí v hrobě, ale mě se to moc líbí. Nápad natočit dobrodružství na motivy Ztraceného světa není původní, ale seriál na toto téma je skvělý. Vzhledem k tajemnosti plošiny je možné sem nacpat cokoliv a to je právě to dobré. Beru to jako Herkula nebo Xenu - díky rozdílnost témat seriál nezačne nudit, můžeme se dočkat dobrodružných dílů, fantasy, hororu i sci-fi (dodnes si pamatuju na díl, kdy se hrdinové můžou dostat ven, ovšem za cenu toho, že přenesou virus, který vyhladí půlku lidstva). Postavy jsou schématické, ano, ale dobře napsané i zahrané - drsňácký Roxton, který si umí užívat, naivní Malone, mrcha první třídy Margarite, divoženka Veronika, která má inteligence na rozdávání (a herečka to umí zahrát, Rachel Luttrel z Atlantis by se mohla učit), prďoloidní Sumerlee i správný vědecký maniak Challenger. O humor, akci i dobrodružství není nouze. Je to prostě zábava 90. let, jaká už se v dnešní době plné "superinteligentních" "reálných" a pokud možno nekonečných seriálů netočí. EDIT: Nechal jsem se mírně unést... ve třetí sérii bohužel začnou mizet postavy, na kterých to dost stálo a díly začnou být i na mě hodně over-the-top a bohužel i o ničem. Proto zpětně hvězdička dolů. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je pro mě naprostou srdeční záležitostí a proto má v mém žebříčku 1. místo. Pár postřehů, že nebyly kdovíjaké triky a nedržel se podle knižní předlohy a bla bla....., tak to mi nevadilo, Jednak jsou na knihu natočeny filmy, tak není třeba i doslovného seriálu, ten se jen inspiroval ale jede si svým stylem a vypráví své příběhy.. Mě si naprosto získali herci, kteří mi sedli naprosto všichni. Hrají svoji postavu báječně a charakterově jsou různorodí a každý má své tajemstvíčko, které vychází postupně na plošině najevo. Každý díl byl prostě svůj a když začal vyprávět svůj jedinečný příběh (včelí království, doba ledová, ráj, cesty do podzemí, lidopi, ufo, masožravé rostliny ehm lidožravá, dinosauři, amazonky, tajemná města, ráj, divoký západ, ztracené civilizace, zkrátka co fantazie dovolí) a dobrodružství provázené vtipnými dialogy, špičkováním Margaret a Roxtona, bylo to primové. Moc a to teda opravdu moc mě mrzí, že tedy 4 sérii nenatočili nechali jak nechali konec 3 řady. PS: tenhle seriál by si to zasloužil, tajně doufám, že ho někdy snad dokončí i když vzdalující se léta od poslední klapky moc nadějí nedávají :(. Dokonce již vydali v papírové formě jeho dokončení epizody "Srdce bouře", které tvůrci poslali fanouškům, prostřednictvím scénáře aby ukojili naše napětí. Viz.zde. Závěr, ale i načrtnutí jednotlivých epizod 4. řady. Viděno: všechny 3 řady po 22 epizodách ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jednou na začátku letních prázdnin mě sestra upozornila, že na Nově dávají nějaký nový seriál, já se teda podíval na pilota a dost mě to zaujalo. Jakkoliv je tento seriál hloupý, musím říct, že má šťávu. Jasně, je to všechno hrozně střelené, zvlášť když přicházejí ke slovu posuny v čase, smrtky, atomové bomby a halucinogenní sny, ale postavy jsou celkem sympatické - vědátor Challenger s patentem na všechno má říz, Marguerite je zdravě povýšenecká, Roxton je fajn hláškař a na Veroniku se dobře dívá. Jen ten reportér je takový nekňuba. Ke konci už jsem seriál ale přestal sledovat, protože dávka fantasmagoričnosti ve třetí řadě byla příliš silná i na mě. (65.) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama