Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Mám radost z toho, že po vážně dlouhé době vylezla z české produkce zábavná a pohodová komedie, která není romantická a ani z poválečného období, ve který není potřeba mít zajeté a dlouholeté herecké hvězdy a která si dokáže udělat srandu sama ze sebe, bez jakéholiv hlubšího podtextu. Dvojice Štáfek a Kozub funguje skvěle, ale vše do kapsy strčil pan Magnusek, který se se svou postavou Radomila zaručeně musí zapsat do análu českých komedií, jelikož zkrátka a dobře nemá chybu. Hororový nádech mě potěšil moc, ostatně, Andy Fehu už několikrát dokázal, že dovede naladit, kromě vtipné atmosféry, taky tu hororově hutnou, temnou a strašidelnou. 4* zaslouženě a doufám, že další díl nepolevý na černým humoru a i té brutálnější stránce. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Český pokus o horor, proč ne? Zpočátku jsem měl z filmu jisté obavy, ale nakonec to stálo za to. Obsazení není nijak závratné, ale je hezké vidět Štěpána Kozuba v celovečerním filmu. Jakub Štáfek na něj sice herecky nemá, ale tahle role mu sedla. Ti dva hrají youtubery, kteří už neví, co vymyslet, aby zaujali své fanoušky. Svůj poslední kousek dost přepísknou a jejich popularita klesá. Napadne je tedy natočit dokument o pověsti o krvavé nevěstě u Devíti křížů. Spolu s dalšími lidmi dojedou na místo a začnou pátrat. Věci se ale nevyvíjí tak, jak by chtěli a začíná to vypadat na neúspěch. Nakonec se ale všechno změní a díky nečekaným okolnostem to skončí úplně jinak. Konec je dost ujetý, ale mě to pobavilo. "Tvoje máma mě měla v hubě minulou středu." :D ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řečeno Slovy klasika : Na tohle už jsem moc starej... Ok tak dobře tak nejsem a myslím si, že to určitě není nějak dementní a občas si to umí i trefně udělat srandu ze všech těch zoufalců co si honí péro nad počtem lajků, ale na komoru mě to netrefilo. Každopádně Magnusek rulez! Za něj ty tři nakonec dám.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To takhle hledáte krvavou nevěstu a nevšimnete si, že do Romana Štolpy vstoupil duch Radovana Lukavského! Paranormál s Devítikřížovými deníky, na kterém je sympatické, že zná své limity a na nic si nehraje. Jako boomer bych byl potěšen, kdyby to směrem k youtube komunitě bylo sžíravější, takhle to vypadalo jen jako faktický popis stavu, ve kterém někteří ani nemusí zaslechnout kritickou strunu.. A nekňubovitý hovňajs Radomil? Magnuskův herecký liposukces! „Půjdu se mejt a pozhasínám, co bude dál..?“ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Možná to je nejlepší česká komedie za poslední roky, ale co to vlastně vypovídá o stavu našeho filmu? Navíc nebýt dementů z YT, tak tvůrci ani nemají pořádný materiál, z kterého by si mohli dělat srandu. Obsazení Magnuska je ovšem geniální tah, protože se skutečnému Kovářovi velmi podobá a jako režisér je podobně nenáviděný. Vzhledem k tomu, co u nás předvádějí influenceři na sociálních sítích, bych však čekal větší jízdu. Především ke konci to má dost hluchých míst. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z celkových 21 natáčecích dní se kromě Prahy natáčelo také 13 dní v Brně a v nedalekých Nedvědicích. Scéna, ve které naši hrdinové natáčejí rozhovor s katolickým knězem, byla natočena před kostelem Nanebevzetí Panny Marie, který se nachází v obci Černvír vzdálené asi 2 km od zmíněného městyse Nedvědice. (no2)
  • Park, ve kterém Shoky (Štěpán Kozub) s Morthym (Jakub Štáfek) vykonávají veřejně prospěšné práce, se nachází u klášterního kostela Nejsvětější trojice na ulici Božetěchova v Brně-Králově Poli. (no2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama