Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (425)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejprve o nikom nic nevím, takže je cítit malé napětí. Ale je to zábavné, feministické a kontroverzní v ohledu rozhádaných menšin v USA, které by se jako měly spojit. Ale ještě to mohlo mít ostřejší zuby než to má.Satirický horor Lov ale nakonec není ostrou satirou, byť spravedlivě dává za uši všem zúčastněným - jak nenávistným milovníkům konspiračních teorií, tak těm, kteří bojují za sociální spravedlnost a svět bez nebezpečného bílého cukru. Je to především zábavný horor plný nadsázky a vynalézavých úmrtí.Nenabádá k nenávisti a nevyvolává chaos, jak se domníval americký prezident Trump. Naopak vtipně, byť někdy trochu "na sílu", varuje před pokrytectvím a fanatismem na všech politických frontách. Takový přístup snadno naštve jak konzervativce, kteří mohou mít pocit, že z nich tvůrci dělají kořist na odstřel, tak liberály, z jejichž pojetí spravedlnosti se tu stává karikatura.Nakonec může být Lov obtížně skousnutelný právě pro diváky, kteří byli tak posedlí nastavováním zrcadla nespravedlnostem okolního světa, že se do něj sami nikdy nepodívali. Je to sice celkem prosté zjištění, že lidé nám bývají sympatičtí nikoli podle světonázorů a politických preferencí, ale na základě toho, jak se chovají. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivě prvoplánová satira, ale překvapivě zábavný béčkový akčňák. Fórky na adresu amerických sluníčkářů a konspirátorských slušnoamíků mě nebraly, ale jako lidská vybíjená je to hravé, napínavé, šlape to, závěrečný souboj je cool a hlavní (akční) hrdinku v poloautistickém podání Betty Gilpin jsem si rychle zamiloval. Klidně bych si s ní dal dvojku. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

"Nevieš proti komu stojíš. Trénovala osem mesiacov..." Škoda, že to bolo tak tupé, no ako neškodná zábava to ušlo, aj keď samozrejme nejde o žiadne explo. Neviem kto dal tomu nálepku, že horor. Ľudí to naláka, potom sa sklamú a potom sa všetci čudujú, že nehodnotia pozitívne. No aspoň to odsýpalo. A ten záver....? Čo ja viem, sranda, beriem s nadhľadom. Lepší priemer. 65/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ TU JSME? CO TO MÁ ZNAMENAT? ...“ /// Vyvražďovačka. Několik chudáků se probudí kdesi ble, ble, ble… dyť si to dovedete představit. Ale bacha – tohle je místy fakt vtipný! Spíš teda ty vraždy, no… Klamou tělem i ksichtem, takže nejdřív nechápu, komu jako budu fandit, ale za půl hoďky mám jasno. Fajn nápad na inovaci tohodle profláklýho konceptu. Stejně jako u Krvavý nevěsty víme, která bije, kdo (zřejmě) vyhraje, ale baví ta forma. Zajímavá Betty Gilpin a překvapivá Hilary Swank. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sdílel jsem protiruský (protičínský) konspirační příspěvky. 2.) Miluju lov. 3.) Thx za titule „blacklanner…..“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Satira na všetko a všetkých, ktorých názory ovplyvňujú dianie v súčasnej spoločnosti. Lov sa nakoniec ukazuje niečím iným, než sa zdal od začiatku a pred vyvrcholením ste nútení prehodnotiť, komu vlastne držať palce, ak vôbec niekomu. Možno aj preto je tu ešte zvrat záverečný, aby aspoň niekto bol vyhodnotený ako "nevinná" obeť, či nakoniec lovec, ako chcete. Dostávajú to liberálni slniečkári alias samozvaní "nadľudia", prihoretí rednekovia s fóbiami snáď na všetko a všetkých a otázkou tak zostáva, či sa dnešná (nielen americká) spoločnosť skladá vôbec ešte z "normálnych" ľudí. Ako akčné cvičenie Lov funguje slušne, ale nie je tu nič, čo by sme už inde nevideli. No a Lindelof ako scenárista urobil výnimku a ponúka na prvotné otázky aj dostačujúce odpovede. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Film sa mal údajne volať "Red State vs Blue State", no producenti zo spoločnosti Universal to popreli a potvrdili fakt, že nad takýmto názvom sa ani nikdy neuvažovalo. (MikaelSVK)
  • Kvůli zavření kin, v březnu 2020, po vypuknutí COVID-19 pandemie Universal ohlásil, že film bude dostupný online za určitý poplatek. (TheEvilTwin)
  • Film zkritizoval prezident USA Donald Trump, který označil hollywoodská studia za rasistické a prohlásil, že podobné filmy způsobují chaos a jsou nebezpečné pro zemi. [Zdroj: Fandimefilmu.cz] (tyzmrde)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama