Reklama

Reklama

Pokémon: První film

  • Japonsko Pocket Monsters: Mewtwo no gyakushū (více)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film založený na úspěchu japonských televizních seriálů a Nintendo her je situován do fantastického světa obydleného vedle lidí také 150 druhy imaginárních příšerek, nazývanými Pokemon. Každá z nich má nějaké speciální schopnosti a dovednosti. Čekatel na titul Mistr Pokemon Ash Ketchum, jeho přítel profesor Oak a další přátelé spojí své síly s elektricky nabíjeným Pokemonem zvaným Pikachu. Jejich rivalové Jesse, James a Meowth, známí jako Raketový tým se snaží Pikachu ukrást a s jeho pomocí získat nadvládu nad všemi Pokemony. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Silvermoon odpad!

všechny recenze uživatele

Pôvodný seriál zaujal svojím nápadom – vezmime 150 (pôvodné množstvo) príšeriek so „superschopnosťami“, ktoré možno skladovať v malých červeno-bielych loptičkách, ktoré možno bežne uloviť a potom nechať bojovať v turnajoch. Mohol to byť celkom úspech, ALE – hlavný hrdina je „natvrdnutý“ , vôbec sa nesnaží pochytať nejaké príšerky (pričom motto seriálu je GOTTA CATCH´EM ALL), tvorcovia seriálu sa ani nesnažia využiť potenciál pokémonov a tak moralizujú diváka, až je to nechutné. A potom príde do kín celovečerný film – divák čaká, že tu bude využité všetko, čo predtým ležalo ľadom. Lenže sa nedostaví nič iné ako sklamanie – dej stagnuje, dialógy sú prázdne, po chvíľke sa dostaví nuda, ktorá už nepustí. Nezachraňujú to ani „Rakeťáci“, ešte aj po Pikačuovi máte chuť šmariť vrecko s pukancami. Takže ak už vôbec Pokémon, tak jedine ako hra na Nintende. ()

tbb 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že koukat na kapesní příšery v této době (16 let po vydání) trochu bolelo, člověk si za tu dobu zvykl sledovat kvalitnější věci (no i když ne vždy to s tou kvalitou přeháním). Zpět k pokémonům. Nadšení vybudované úvodní sekvencí, kde sleduje myšlenkové pochody úhlavního poke-padoucha, rychle opadá při prvním zaslechnutí "pika-pika-pí". Vše však zakope do země až finále, to by nenapravili ani léčivé pokemoní slzy. ()

Reklama

thePivl 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu hatery, kterých je tu tuna. To, že je to kreslené a stavěné pro děti, rozhodně neznamená, že si to zaslouží tak zlé hodnocení, ba naopak. Film je scénáristicky vytvořen troufám si tvrdit i mnohem lépe než několik desítek reálných filmů a nebýt klišovitého závěru, který si holt dětská pohádka, aby se jí dětská pohádka mohlo říkat měla, je to naprosto výborná podívaná pro děti. ()

MRK odpad!

všechny recenze uživatele

oproti seriálu, ktorý bol aspoň občas zaujímavý je toto hodina a pol hovadiny kompletne s dejom, ktorý sa dá zhrnúť na dve vety otravným pikachum a nechutne akože dojemnými scénami, ktoré kazili aj seriál škaredou animáciou hudbou out a ešte aj deti budú sklamané, keď zistia, že sa utratené vreckové a rozbité prasiatko dostali len ďalší diel seriálu ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ach, jak já to milovala... Navíc i teď si film kdlidně pustím a je mi šumák, co si kdo o tom myslí ;-)) Akorát přemýšlím, proč je to pro vás tak špatný film. Kvůli tomu, že tam figurují pokémoni? No a co? Příběh je někdy snad i stokrát lepší než lecjaké americké oblbováky a to dostávají za 4* ... No nic, pokémoni jedou... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu navazujícím na seriálová dobrodružství můžeme slyšet Pokémona poprvé doopravdy mluvit, přestože neotvírá ústa. Pokémon Mewtwo používá ve filmu lidskou řeč namísto vydávání obvyklých pokémonních citoslovců, často totožných se jménem daného Pokémona. (FFilipCZ)
  • Keď sa Brock pozerá na obraz sestry Joy, v detailnom zábere naň Brock vrhá tieň, ale v predchádzajúcom zábere nie. (patrik1177)
  • Keď ide Fergus ku Gyaradosovi po tom, čo Mewtwo odrazil jeho Hyper Beam, môžeme vidieť na zadnej strane Nidokinga, ale Fergus má Nidoqueena. (patrik1177)

Reklama

Reklama