Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Kapikova 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost mého dětství. Mne i spoustu mých kamarádů tento seriál pevně přesvědčil, že být paleontology musí být to nejlepší povolání na světě. Nejen vás tento seriál seznamoval s mnoha informacemi, ale díky charakterům a příběhům byl tento dokument mnohem osobnější (bylo mi líto každého pitomého Diplodocuse!) a všechny znalosti se lépe vstřebávaly Když se na něj dívám dnes, trochu mne do očí praští ona počítačová grafika, na kterou máme rok co rok vyšší nároky, ale tehdy to byla špička a jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké jsem kdy viděla. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že Kenneth Branagh je tak vynikající režisér, aby zfilmoval i dokument o mých oblíbených dinosaurech. O téma "Dinosauři" jsem začal mít obrovský zájem jako malý kluk, respektivě jsem se na ně stal závislý a to vše díky filmu "Jurský PArk", který je podle mého nejlepší film světa. Dnes jsou pro mě dinosauři jenom krásnou nezapomenutelnou minulostí a legendou. Už to nejsou časy, kdy jsem s otevřenou hubou hleděl do knihy o dinosaurech a pamatoval si každé slovo. Dnes už myslím na budoucnost a dodělávám školu. Tento film je moc pěkný. Efekty jsou pro dnešní dobu sice stárnoucí, ale to u každého filmu, i u Jurského Parku. Kennethe a Stevene, děkuji vám. ()

Reklama

ivour 

všechny recenze uživatele

Serial jsem sledovala uz pred lety a velmi me upoutal. Libi se mi, že ke každému druhu byl i příběh, dává to větší šťávu a je to mnohem poutavější. Navíc mě zaujalo jak je seriál skvěle zpracován vzhledem k tomu, že je to nějaký rok zpátky. Viděla jsem i jiné mnohem novější dokumenty a žádný nevypadal tak věrohodně a nedokázal tak připoutat. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom (1993). Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • V části, v níž je zachyceno stádo diplodoků pasoucí se v porostu araukárií neboli blahočetů (pradávných jehličnanů s korunou podobnou deštníku) na kapradinových loukách, se v jedné scéně mezi dvěma diplodoky objevuje cykas (palmám podobná nahosemenná rostlina charakteristická pro éru druhohor). Ten byl však do snímku přidán digitálně (pomocí CGI animace), jelikož na území Chile, kde se tato scenérie natáčela, se dnes cykasy již přirozeně nevyskytují, poněvadž v této oblasti panuje chladné mírné klima. Cykasy jsou v současnosti vázány pouze na tropy a subtropy. Listy kapradin pod větvemi araukárií v následující scéně byly též přidány digitálně. (Marasuchus17)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • Putování s dinosaury se stalo nejsledovanějším seriálem v historii BBC a ve Spojených státech současně nejsledovanějším dokumentem v historii kabelové televize. (Dr.Okamura)

Reklama

Reklama