Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (132)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když už si běžný filmový fanda začne myslet, že už ve filmu viděl asi všechno, je ten správný čas zamířit do Bollywoodu. A právě třeba takové RRR je tou ideální kombinací epického příběhu, přepálené, ale skvěle nasnímané akce, velkorysé stopáže, namakaných kníratých herců a půvabných hereček a v neposlední řadě svérázných bollywoodských vizuálních efektů. Proto je jenom dobře, že se podobné filmy objevují na Netflixu, protože stupněm zábavnosti často překonávají i leckteré hollywoodské blockbustery. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tomu chybí, je větší chemie mezi hrdiny, jak se tak říká. Nějak tak jsem jim to kamarádství zas tolik nevěřil, přestože individuálně naprosto fungují. Jinak asi není, co nového říct. Je to velké, je to silné. Bavili mě Britové pojatí jako nacisti z Indiana Jonese. Všechno je to velmi osvěžující. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Naivní a patetická historicko-vlastenecká epická bromance pohádka se zábavně přepálenými akčními scénami a jen dvěma scénami tanečními, neméně parádními. Indické velkofilmy znám maximálně z ukázek na youtube, takže jsem byl příjemně překvapený, že to má solidně odvyprávěný příběh, který udrží pozornost (byť kratší to být mohlo) a že se tu v jednom kuse netancuje. A i těch počítačových efektů, co tahají za oči, nebylo tolik. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pomník z mýtů národních. __ RRR (2022) přes tři hodiny sní (jakožto opak realismu) stejně tak o národně osvobozeneckém boji, resp. dekolonizaci, jako o hodnotě ryzího mužského přátelství; s trochou nadsázky by se tedy o filmu dalo mluvit jako národně emancipačním buddy movie. Ať je tomu ve věci žánru jakkoliv (líbí se mi vaše zmínky o bromance), já jako divák, který se rád kochá monumentálními kompozicemi, jen s otevřenými ústy žasnu nad přívalem velkolepých obrazů (scén) a hlubokých emocí vyvěrajících z (domnělých) zrad a rozšiřuju svůj seznam oblíbených režisérů o nové jméno! S.S. Rajamouli se definitivně stává mým nejoblíbenějším současným indickým režisérem – už jen proto, že RRR je větší jízda než Baahubali, což jsem tedy absolutně nečekal (ti z vás, kteří ten film, resp. jeho pokračování znají, se mé nedůvěře beztak nediví) –, což znamená, že se propříště budu snažit zastihnout každý z jeho dalších filmů na velkém plátně. 90 % P.S. Jednou bych rád viděl podobný film, v němž se takto budou Ukrajinci zbavovat Rusů. ()

vendysek 

všechny recenze uživatele

Jediný akční film, který v životě potřebujete vidět! Ovšem když snesete bollywoodskou nadsázku a styl, kde se extrémní naivita střídá s extrémní brutalitou a kde se o podkres stará explikační zpěv chóru. Pak je to po všech stránkách opojný audiovizuální zážitek a šílená zábava. A navíc ten film o něčem je. Musí být svátek vidět ho v kině. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film sa stal prvým indickým filmom, ktorý bol nominovaný na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 11. novembra 2018 a skončilo až 26. augusta 2021. (MikaelSVK)
  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama