Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z mojich srdcoviek, tentokrát s trošku pomalšou atmosférou, ale prepracovaným príbehom a samozrejme nezabudnuteľnou záverečnou pointou. Nechýba tá neopakovateľná 80´s atmosféra a vynaliezavé vraždy, samozrejme sa to všetko odohráva v krásnom lesnom prostredí. Vždy si tento film rád pozriem znovu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - horrory 80.let mám velmi rád! Tenhle mi dlouho unikal a vidím, že právem. Žádný sex, vraždy v náznaku, atmosféra vyšuměla a kamera je těžce televizní. Nebýt mrtvol a sprosté mluvy, jeden by měl pocit, že sleduje československý film o pionýrském táboře (ve skutečnosti by ten však byl mnohem zábavnější). Většina osazenstva tábora se k sobě chová odporně a vedoucí jsou na zastřelení. Já tedy zažil vodácké tábory, naprosto skvělé, ale věřím, že někdo si prožil podobný tomu filmovému (snad kromě vražd). Hvězda za pěkné mrtvoly, druhá za nečekaný konec. Na Pátek 13. však tohle nemá ani omylem... ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarený camp slasher, ktorý má na to, aby na hodinu a pol udržal diváka v bdelom stave a objaví sa v ňom aj pár svojských, implicitne zobrazených mordov. Hoci musím priznať, že záverečná scéna ma počas nočnej projekcie na chvíľu dokázala zdvihnúť z gauča, v rámci osemdesiatkových vyvražďovačiek nejde o nič nadštandardné... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

(Homo)sexuálně nekorektní slasher bez sexu!? Asi ano. Slasher bez koz? to neberu! Mužské postavy do jedné k zblití, nejen úchylným outfitem, ze kterého mi bylo víc šoufl, než z kostýmů z brazilské gay parády. Ženské postavy na tom nebyly o moc lépe, šeredné závistivé a blbé. Naštěstí hlavní "hruška" s překvápkem povětšinou jen někde seděla, blbě čuměla s vyvalenýma očima a vyslovila asi tři holé věty. Za což díky, jelikož dialogový průjem ostatních neherců byl tristní. Ono povětšinou ani o dialogy nešlo, většinou se jen banda idiotů nesmyslně přeřvávala a dělala nesmyslné věci. Na filmu mě vlastně zaujaly dvě věci a to perfektní masky! (obětí) a také bych rád viděl do hlavy pana(í) Hiltzika, který před a v době natáčení patrně trpěl těžkou krizí vlastní sexuální identity. Nehororové, odporné, zvrhlé, nekoukatelné a zvláštní. Laciné slashery hlavně 80' let mám rád, ale tohle bylo příliš divné. A tak zatím nehodnotím, pocity však jsou spíše odpadové. A ne, po opakovaném projetí filmu tento slasher opravdu nic nenabízí a naopak postádá to hlavní...KOZY! Takže za 20% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mého v celku neoblíbeného horrorového subžánru - slasheru, se jedná o jeden z těch lepších kousků. Tradiční prostředí letního tábora u jezera. Tentokrát si odečtěte věkový průměr většiny protagonistů - 6 let. V podstatě se jedná o "dětstký slasher", což je docela ujeté. Stejně jako některé "vztahy" a vůbec. Samozřejmě je zde i řada dospělých a adolescentů. Vraždy jsou velmi povedené a to ani ne tak z hlediska provedení (žádné cákance krve a odsekávání hlav a rukou se v podstatě nekoná), na druhou stranu jsou to opravdu kruté a bolestivé útoky, následně maskérsky dobře zvládnuté. Ta scéna s rozžhavenou kulmou mi například vrtala chvíli hlavou, než jsem opravdu pochopil a přijal, kam ji asi ta 15ti letá dívčí oběť "dostala" ... Závěr filmu je tak trochu šokující, ale spíš šokuje tím, jak je vyobrazen, kamerově zabrán a osvětlen. Nic podstatného nevystihuje, ale ten záběr je v podstatě dost nechutný a zvrácený, zvlášťě na svoji dobu ... Shrnuto, povedenější slasher, kde oběti neumírají ve vteřině, ale dostávají docela "zabrat", vcelku odvážný (pozor na CUT/UNCUT verze!), s výborným stylovým hudebním doprovodem, který nás doprovází od začátku do konce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)
  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)

Reklama

Reklama