Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spojení béčkového rozměru v celkovém zpracování, hereckých výkonech i scénáři, se stupňující se nápaditostí a originalitou provedení jednotlivých vražd. Po celý děj budete přemítat nad tím, kdo z nich je vrah, protože zdání klame. I když v tomto případě zcela opačně, než jak se nejspíš domníváte. Totiž ten, co je ze všech nejpodivnější, v tom může být právě ten nejnevinnější. Nebo taky ne. Závěrečná pointa je zcela nečekaná a jistým způsobem šokující. Avšak pokud očekáváte, že se jí vše vyřeší, jste na omylu. Je to právě ona pointa, co s sebou přivalí záplavu otázek, nepochopení, údivu, a touhy po odhalení. Pro ty, kdo by měli zájem pátrat, doporučuji navštívit odkaz na IMDB a pročíst si diskuse v rubrice "message board." Možná Vám to vyjasní alespoň něco a na zbytek třeba přijdete během jednoho odpoledne, když se hluboce zadumáte:) Ráda bych vyzdvihla velmi vydařenou hororovou hudební složku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No je to na hraně odpadu no, ale když si uvědomím, jak by takovej Sleepaway Camp vypadal dnes (ano, ty novější díly s klidem odignoruju, o rímejku ani nemluvě), jak by tam zas mleli o ajfounech a soušl sítích, namísto aby dělali takové ušlechtilé věci, jako je házení po sobě balónkama napuštěnýma vodou (buhaha, to je bžunda... ne, hold on, fakt je, fakt to je bžunda, hlavně když ho hodíte z vokna a von tam učitel :-) anebo hraní druhé nejdebilnější hry pod sluncem- bejsbolu... Děcka do jednoho napřesdržku, vraždy, jo tak ty jsou taky napřesdržku a ten konec, tak ten je napřesdržku ze všeho nejvíc. Ať si Angela vraždí, jak chce (ježiš, pozor- SPOILER! ;-), já se přeci jen radši vrátím zase pěkně do Křišťálovýho jezera, ona je s Jasonem a jeho máti přeci jen větší suanda. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprosto nezáživný a ubíjející slasher, který je navíc pěkně mizerně zpracovaný. Scénář a herecké výkony je škoda slov hodnotit, protože jsou děsivou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat. Shovívavý nebudu protože v první polovině osmdesátek se dají najít o dost zábavnější horůrky. Zde navíc první hodinu se opravdu nic moc neděje, krom "minimalistického" řádění vrahouna, které se spíš rozjede později. A ještě k tomu veškeré mordovačky probíhají v drtivé většině mimo kameru a vlastně jich tam tolik není. Na Sleepaway Camp je nejvíc opěvované "šokující" finále, které sice nic nevysvětluje, ale může překvapit. Zas tak kulervoucí mi ani nepřišlo, aby bylo nutné celý film přetrpět a počkat si na něj. To už rovnou "vyjůtubujte" pětiminutový souhr. Ztráta času. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další táborová vyvražďovačka, myslím že kdo byl v 80. letech v USA teenager a koukal na horory, musel mít při pobytu na dětském táboře slušně stáhlou prdel... A jak vypadal takový osmdesátkový kemp? Pedofilní vypasený kuchaři, naposilovaný vedoucí narvaný v těsných trenkách a tílku, trapný machýrci, šikanující mládež, no prostě kretén kam se podíváš. Ještě že ty největší v tomhle případě začne někdo zabíjet... Jedná se o docela přímočarý, přesto chvílema nudný slasher, s docela vynalézavými způsoby vražd v prostředí pro to jak stvořeném. Závěrečné překvapení se vydařilo na výbornou. Nesnášim tyhle dětský tábory, ještě že jsem byl jen na jednom:) 3,5/5. Eat shit and die, Ricky! -Eat shit and live, Bill. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Robert Hiltzik chtěl podle svých vlastních slov natočit něco jiného a i když přání není vždy otcem myšlenky, tak tenhle jeho záměr se mu rozhodně povedl. Sleepaway Camp je velmi ujetou záležitostí, v které se potkáte s takovými tématy jako pedofilie, incestní homosexualita, vraždy a násilí na dětech apod. Už začátek s nemilosrdně krutou nehodou předznamenává, kudy se asi vydáme a byť kamera téměř vždy cudně ucukne, tak jsou některé vražedné eskapády opravdu originální, a to možná i díky stydlivému kameramanovi - (POZOR !! Vy, občasní normální a slušní čtenáři mých grafomanských výpotků, dál nečtěte, jinak tedy rád jsem Vás poznal a chápu, že už se mnou nechcete kamarádit , nu já vás varoval :( ) - např. stínový tanec rukou mladé dívčiny, která měla kulmu v kundě byl z estetického hlediska opravdu výtečný. Všechno ale přebíjí šokující závěr, který vypadá jakoby povstal z nějaké noční můry a působí jako úder na solar. Díky němu taky dávám téhle ujetině čtyři hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Vo filme sa posledný raz predstavil Mike Kellin. Zomrel na rakovinu pľúc tri mesiace pred premiérou filmu. (beso74)

Reklama

Reklama