Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

sud 

všechny recenze uživatele

No, je to sice blbost, ale ne zas taková, jak se prezentuje. Viděl jsem hodně horších filmů. Příběh (jestli se tomu tak dá říkat) je sice ujetej až na půdu a řada scén si pohrává s trapností (erotická scéna mezi Přeučilem a Kostohryzovou je přímo pekelec), ovšem několik fórů se povedlo (třeba scéna z pivovaru s Ivanem Mládkem), Luděk Sobota mi nikdy nevadil (i když hraje skoro všude blba, tady se mi nezdá zas až moc ad absurdum) a Roman Skamene jako boss Pinďour nemá chybu. Podprůměrný film, nikoli však dno. 30%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální pomník 90. letům, kdy tvůrci zkoušeli, kam až je možné v totálním amatérismu a snaze v rychlosti stvořit nějakou restituční komedii zajít. Jenže co čert nechtěl, ač je tento film přehlídkou snad všeho, co se tehdy dalo udělat špatně a co tehdy všichni opravdu špatně dělali (bordely, zlý podnikatel s fárem, ždímání potenciálu komika z minulých dekád, předstírání honosnosti v ošoupaných exteriérech i interiérech), výsledkem je naprosto fascinující dadaistické dílo, u něhož se tlemím od začátku do konce (dobrým vtipům, ale ještě víc těm špatným) a jemuž nasazuje korunu naprosto geniální erotická scéna s Janem Přeučilem. ()

Reklama

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

To sa nedalo pozerať. Môj žalúdok strávi kadečo, ale toto fakt nie! Aj tie zlé filmy dokážu ako tak zachrániť aspoň tí trocha známejší herci. Tu sú tiež, ale čo na tom, že dostatočne dobre konkurujú vreciam zemiakov? Skutočne tak sprasačené herecké dno sa len tak nevidí. O ostatných "kvalitách" filmu je zbytočné sa vyjadrovať. Je to žumpa, úplné dno od ktorého sa dá len odraziť. Pri filmoch podobného druhu až pociťujete fyzickú bolesť z pozerania. Fakt na to pozor, aby to neodnieslo vaše srdce, alebo mozog. Toto je tak na 0% kde opäť netuším ako to skončilo. Fakt sa to nedalo dopozerať. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film mě nenaštval nebo neunudil, takže mu odpad určitě nedám, naopak některé Sobotovy a Mládkovy výroky se dost povedly. Navíc jsem moc přál Přeučilovi tu jeho roli, to je boží trest za tu jeho neustálou přehnanou markýrovanou mluvu a gestikulaci, kterou on asi považuje za umění či co. Jinak děj a zejména závěr nijak zvláštní logikou nevynikal, nicméně snímek si zaslouží pochvalu za ten mysteriózní přesah... nebo on snad někdo pochopil, jaký byl vztah Alice a toho jejího "psychologa", a čím nebo proč ji on vydíral? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sobota a Skamene nejsou vůbec vtipní. Ani zvlášť, ani spolu. A bohužel na nich stojí tento film. V devadesátých letech Vít Olmer klesl na dno. Myslím ale, že kdyby v hlavní roli nebyl Sobota, film by nebyl tak špatný, protože scénář se mi zdál poměrně zajímavý. Popravdě, program v televizi je tak špatný, že při repríze se stejně dívám a film mi přijde s odstupem času čím dál zajímavější. Odraz té doby ve filmu už trošku zavání vzpomínkami. Potěšila rolička Ivana Mládka, postava dědečka z Ameriky potěšila trochu méně, i díky její angličtině. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí ve filmu Alan, strážce Alice (Simona Chytrová), je Škoda Favorit v edici Blackline z roku 1993/94. (Radza130)
  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)

Reklama

Reklama