Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých fanúšikov možno iba ďalšie dojenie už dávno vydojenej kravy. Nápad je to ale zaujímavý a je sympatické, že sa nedočkal kinopremiéry a bol múdro distribuovaný iba na dvd. Skôr ako podrobne vysvetlujúci mi Animatrix prišiel viac doplňujúci svet Matrixu. Musím po rokoch pozrieť ešte raz a napísať viac aj k jednotlivým epizódam. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že se tenhle poutavý svět nebude rozrůstat. Vesměs asijská animovaná škola ukazuje, že má co říct a obohacuje svět bratrů (tedy sester) Wachowských o další motivy a linie. Samozřejmě platí to, co u hraných pokračování: zejména Reloaded není špatný, jen se prostě nesmírně povedl původní Matrix, ze kterého si můžeme několik scén pouštět neustále dokola. A furt nás budou bavit. Místy drsné, místy bizarní, jindy hodně originální, atmosférické a nápadité příběhy nenudí, některé bych mohl postrádat, ale jako celek velmi slušné. Každá část nabídne jinou animační techniku, některá je poklidná až poetická, jiná typicky dynamická. Je nesmysl je navzájem nějak srovnávat: každá si jde svou cestou. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o kompletní soubor všech krátkometrážních Matrixů. Mé dojmy jsou asi takové... Celý Matrix by byl slušný, nebýt toho pošahaného virtuálního megakreténského hraní si na nejlepší samurajské bojovníky. Létaní, skákání, hopsání.... To mě třeba ukamenujte, prostě tohle může nadchnout jen haranta. Je to pěkně trapný. Obzvlášť pak v posledním letu Osirie. Jinak to není nejhorší. Oproti hlavnímu filmu je to lepší. Nebýt dílů renesance 1 a 2 a i Dětského snu, dal bych za 2 hvězdy. Jinak dám o stupeň lépe. Ale opravdu jinak mě Matrix nerajcuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutým dílem jsem z Animatrixu víc a víc nadšený. Řemeslné provedení špičkové, po příběhové stránce naprostá bomba. Detective Story aneb film-noir detektivka uvnitř Matrixu je úžasná, ale nejradši asi mám Animatrix nejpohádkovější - Beyond. Dost bylo superlativ, dokud neuvidíte, stejně nepochopíte... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama