Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Matty 

všechny recenze uživatele

Snahou o přitáhnutí milovníků japonské anime vyniká tento kousek matrixovské skládačky, jenž se nám nenuceně nabízí coby můstek mezi filmy Matrix a Matrix Reloaded. Jeho znalost není pro pochopení hrané trilogie až tak důležitá, ale k snadnějšímu uchopení celého univerza vám slušně napomůže. Kompletní Animatrix působí vcelku důstojným a vyrovnaným dojmem, mísí akci s filozofií, prvoplánově efektní podívanou s neuchopitelnými symboly a na každý pád oblaží srdéčko všech matrixovských nadšenců. Pokud vás však nebaví přemýšlet nad kapkami krve z prstu pořezaného (ne)obyčejnou plechovkou v naději objevení dalšího skrytého poselství či inspiračního zdroje, nebude vás moc bavit ani Animatrix. 85% Zajímavé komentáře: Eodeon, silent cut ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutým dílem jsem z Animatrixu víc a víc nadšený. Řemeslné provedení špičkové, po příběhové stránce naprostá bomba. Detective Story aneb film-noir detektivka uvnitř Matrixu je úžasná, ale nejradši asi mám Animatrix nejpohádkovější - Beyond. Dost bylo superlativ, dokud neuvidíte, stejně nepochopíte... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama