Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Piata cast Halloweenu sa dockala roku vzniku 1989. Reziser stvorky Dwight H. Little bol opat vymeneny /ach, ako tie caste vymeny reziserov skodia hororovym seriam : Friday 13th je krasny dokaz/ za Dominique Othenin-Girarda. Ten sa vsak chvalabohu rezii rozumel, a tak aspon ta strasidelna atmosfera tu je, Michael Myers tiez, akurat tie dristy okolo telepatie ma viac srali nez zaujali. Donald Pleasence na urovni. 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťka so štvorkou tvorí akýsi celok podobne, ako jednotka s dvojkou. Vraždy potešia, atmosféra je vydarená, proste na úrovni štvorky, ale samozrejme o kvalitatívnu triedu nižšie než prvé dva filmy, možno aj viac. Loomis je síce dušou série, avšak tentokrát nám ho scenár predstavuje ako psychopatického dedka, ktorý možno chápe, čo s Mikeom treba urobiť, ale zmôže sa len na to, že mu občas povie tvárou v tvár niečo veľmi dôležité a Mike len pozerá a mlčí, akoby to hovoril svojmu psovi. A Pleasance sa môže snažiť, čo len chce. Vyvrcholenie v dome je husté, až sa miestami dostavuje nadšenie. Máme tu pravdepodobnú veľmi peknú final girl, lenže tá zrazu zmizne a final girl je niekto iný. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že se v pátém díle kultovní klasiky dočká něčeho jiného, než reycklátu předchozích dílů, tak asi jede na nějakých drogách. Tady už se asi nehraje na nějakou invenci, dokonce i smysl pro detail či aplikace souvislostí byly bodnuty tím obrovským nožem přímo do srdce. No ale buď ho miluješ a nebo vůbec... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to úplně jinde než první dva filmy, ale přišlo mi to lepší než čtyřka. Líbil se mi úvod, kdy se tam Michael jen tak zjevoval v pozadí, to mi přišlo fajn. Jinak ale scénář je bída a má hodně děr, z nichž ta největší je s tím dědou, který rok schovává Michaela doma, to mi přišlo úplně mimo. Jinak je to taková stravitelná jednohubka, napětí tam moc není, aspoň nějaké efektní zabíjení, ale jinak nic proti ničemu. Hudba je pořád fajn (to theme prostě funguje), ale není tam nic, co by si člověk zapamatoval nebo připomínal. Uječená ženská, němá holka telepaticky propojena s příbuzným, honička v seníku. Není to úplně hloupý film, dá se na něj koukat a co by jiná pětka dala za to, aby vypadala aspoň takhle. 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak malá hodnocení. Je to sice pátý díl a na první dvbě klasiky tento díl nemá, ovšem Návrat Michaela Myerse překonává ve velkém. Tento díl je podle mě jedním z nejlepších dílů celé série. Je tu více vražd a příběh je o dost lépe zpracovaný, hlavně těch několik prvních minut mi přišlo zajímavých. Nebál jsem se sice ani trochu, ale párkrát jsem byl i překvapen - vražda nůžkami nebo lopatou - a bavil jsem se skvěle. Opět to drží Donald Pleasance, který je pořád výborný. No a finále bylo výborné a příslib šestky je tak velmi zajímavý. Danielle Harris se od minulého dílu také v mnohém zlepšila. Tomotu dílu nemám co vytknout a čtyři hvězdy dávám jen k úctě k prvnímu dílu. 94%. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)
  • Tvůrci speciálních efektů dostali na výběr – ponechat Michaelův (Don Shanks) obličej zahalený tmou nebo vytvořit speciální make-up. (HellFire)

Reklama

Reklama