Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení 4-ho dielu som sa nevedel dočkať akým spôsobom tvorcovia Mayersa oživia, ale Michael má viac životov ako Rambo-WAW! Hlúpe a priblblé scenáristické trápenie a režisérske omieľanie už videného...Piaty diel nemá čo ponúknuť a keď už aj staré "istoty" ako Dr. Loomis začínajú liesť na nervy, niečo asi nie je v poriadku. Jednu * za to, že Michael ukázal ksicht:))) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Halloween 5“ není dobrým filmem, a to ani v rámci série. Je to prostě jen další díl do série, který už nemá čím vyniknout. V tomhle mi přijde nápaditější třetí díl, který se nejvíce vymyká. Michael Myers tu je pořád, ale v podstatě chybí jakékoli prohlubování mytologie, prostě se jen jede na to, že vrah vraždí a nikdo ho pořádně nedokáže zastavit, i když se o to všichni snaží. Nápaditost v zabíjení nějaká je, ale ani v tomhle případě to není nic skvělého. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Po skvělé čtyřce jsem byl zvědavý co vymyslí tvůrci v pokračování. No, a musím říct, že jsem nevěřil vlastním očím. Začátek filmu navazuje tam kde čtyřka skončila. Proto si myslím, že začátek je to nejlepší na filmu. To je hodně špatný, když zbývá filmu ještě hodně času. Atmosféra je v tahu. Michaelovo slitování jsem vůbec nebral, byl jsem vytočený. Postavy se chovají strašně špatně. Jamie, která měla zajímavý zvrat v předešlém dílu, tak tady je to trochu jiný. Což jsem nechápal. To že je poutaná ke svému strýci - Michaelovi - ještě pochopím, ale to že celý film jenom brečí, tak to fakt né. Do půlky filmu ta malá nepromluví, ale po půlce filmu začne. WAT?! To nás chtěl režisér nasrat? No povedlo se mu to. Dr. Loomis je tady jediný, který se snaží něco dělat. A to je opravdu málo. Zabíjení je ve filmu taky špatný. Vůbec to nemá žádný efekt. Vždycky když Michael může někoho zabít, tak zjistíme že to není on, ale někdo kdo si dělá z dotyčného srandu. Achjo. Finále filmu sice láká na pokračování, bohužel se bojím že to bude ještě horší. : ( . Je to podprůměrný film. Velká škoda, protože to mělo potenciál, ale oni to takhle podělají. NO NIC. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, i tento pátý HALLOWEEN mě bavil – a to od začátku do konce. Samozřejmě, že to mělo pár hluchých míst. Atmosféra z prvních dvou dílů se už tak nějak vytratila, v cca ½ tohoto filmu to nebylo vůbec děsivé, ale v druhé půlce filmu se to už pořádně rozběhlo, obětí Myerse bylo docela dost, naháněčky za svou neteří byly docela napínavé. Sice mě furt otravovala tím svým ječením a celkově ten nápad s propojením mysli s Myersem nebyl nejlépe podán, ale to mi moc nevadilo. Úplný konec nám tu pokládá několik otázek typu, kdo byl ten chlápek v černém atd. No, bylo to slabší jak dvojka a čtyřka, ale nakonec ty zasloužené 4* dávám. Nebudu mít problém to někdy při dobré náladě vidět znova. Opět to byla fajn vyvražďovačka se skvělým soundtrackem jako vždy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Po Halloweenu II (1981) jde o druhý film v sérii, který končí až ránem po Halloweenu. (ČSFD)
  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)

Reklama

Reklama