Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prokázal jsem Addamsům malou laskavost a věnoval jim své 1000.HODNOCENÍ! A neudělal jsem chybu. Tenhle seriál je klasika a já se po mnoha zhlédnutích Sonneneldových dítek konečně dopracoval i k tomutu navýsost kouzelnému a ohromně nezapomenutelnému seriálu. Úvodní znělka - nezapomenutelná. Černobílý obraz tomu dodává kouzlo. Kouzelné zápletky a hlavně úžasné postavy, Lurch tady obzvlášť válí. Geniální obsazení: John Astin je nejlepší Gomez, Carolyn Jones je nejlepší Morticie a ještě svého kolegu překonává. Nejlepší jsou ovšem Jackie Coogan jako obzvlášť kouzelný strýko Fester, nejvíce mě ovšem baví Ted Cassidy jako Lurch, hvězda tohoto seriálu. A i Wednesday a Pugsley jsou úžasní. Skvěle obsazené jsou i sebemenší role. Vážně, v téhle rodině by byla radost žít, já tam chci!!! A musím pochválit i absolutně precizní slovenský dabing, který nejenže překvapil, ale hlavně potěšil. Kult na druhou toto. Nikdy nezapomenu na Lurche, strýka, zvonění, při kterém se otřásá celý dům, na Kleopatru, na kouzelné interiéry domu a hlavně na Lurchovo: "Zvonili ste?" a jeho výrazy.... Klasika, která je naprostou povinností pro všechny. Chci Věc a mučírnu!!! Seriál, který je dokonalý v každičkém detailu. Opravdu. 100% - ne, mnohem víc!! ()

teltri 

všechny recenze uživatele

To boli krásne časy. Každý piatok večer na STV, príjemný začiatok víkendu. Addamsovci boli na mňa trochu zvláštni, ale vcelku príjemná rodinka. Klasika televíznej zábavy, celkom dobrý slovenský dabing - hlavne Božidara Turzonovová ako Morticia a jej spevácke sólo "Tóóókióó ..." a ešte strýko Fester na motorke v obývačke Rulez :) ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali sme sa a mame tu znovu Halloween, hneď vytiahnem seriál ktorý som dokončil pred pár dňami. Svoje čaro mal aj teraz a zrejme ide o prvý a posledný čiernobiely seriál čo som videl. Tiež o jednu z najlepších úvodných zvučiek ktorá je dosť chytľavá. Filmy a novšie spracovania zatiaľ túto klasiku neprekonali. 4* ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o bizarní kultovní rodince . Sledoval jsem ho na slovenské televizi . Mám na něj jenom dobré vzpomínky . Je to součást těch seriálů , které jsem žral v dětství a i dnes bych se na něj velmi rád podíval. Perfektní černobílé jednoduché atmosférické zpracování s velmi autentickými herci. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Klasika všetkých klasík. Najlepšie spracovanie Addamsovcov pod slnkom. Nepôsobia totiž umelo, ale nadmieru realisticky, nepôsobia trápne ale vtipne, ich humor nie je nemiestny ale láskavo vtipný. Nie je možné doslova opísať nezabudnuteľnú atmosféru, ktorú tento seriál vysiela, tie dokonalé herecké výkony, tie postavy, tí herci, tie kulisy či legendárna hudba. Všetko do seba bezchybne zapadá a vytvára neprekonateľný celok a poklad svetovej kinematografie. Nejestvuje nič čo by dokázalo poprieť dokonalosť tohto seriálu. Spracovať motívy dekadencie a morbidity tak jemne a vtipne je takmer nemožné no Addamsovci to dokázali na jednotku s hviezdičkou. Klobúk dole pred tvorcami tohto skvostu. 95% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)
  • Povolanie Gomeza Addamsa je advokát. (Gryphon)
  • John Astin si mohl pro svou postavu vybrat jméno Gomez nebo Repelli. Rozhodl se pro Gomeze. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama