Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si film pustil znova a tentokrát s CZ redabingom s dvornými dabérmi ústrednej dvojky a zrazu sa mi film páčil o stupeň viac. Stále si myslím, že vzťah medzi ústrednou dvojkou mohol byť oveľa lepšie prepracovaný, ale samostatne tie postavy fungujú celkom dobre. Hlavne Fordov polda s morálnymi zásadami je dosť zaujímavý. Škoda, že ho scenárista nedostal do premyslenejšej dilemy. Takto mal rozhodovanie viacmenej celkom jednoduché. Ale aspoň línia s jeho parťákom bola nejednoznačná. U Pittovej postavy to zas chcelo zvýrazniť jeho túžbu po normálnom živote, ktorý na chvíľu zažije. Holt tí dvaja mali mať oveľa viac spoločných scén. Všetko ostatné vrátane béčkovej línie s priekupníkom zbraní Williamsom by som upozadil. Oproti prvému zhliadnutiu s pred vyše dvadsiatich rokov som si oveľa viac vychutnal tých pár pôsobivých prestreliek. Stará dobrá poctivá robota, keď sa všetko natáčalo na pľace, strieľalo sa zo zbraní a skutočne to tam vybuchovalo. Proste stokrát fyzickejšie prestrelky ako v ktoromkoľvek súčasnom blockbustery. A to aj drsným nekompromisným vyznením. Takže aj keď by som film v mnohých ohľadoch vylepšil, tak celkovo je to solídny nadpriemer, ktorý v dobe vzniku zapadol medzi lepšími filmami, ale dnes mi sedí viac ako súčasná produkcia. 6/10. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

VYSOKÁ HRA PATROTOV+JASNÉ NEBEZPEČENSTVO Poctivý Fordovský triler. Zaujímavá variácia (diplomaticky povedané) na filmy s Jackom Ryanom. Brad Pitt vyzerá ako mladší brat Seana Beana z Vysokej hry a nyvše sa snaží byť sympatický ako plyšový macko... Len škoda, že Fordova postava je tak nehorázne americká... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh, titul a herecké obsazení znějí lákavě, avšak to vše nenaplnilo mé očekávání. Standartní akčňák, který sice je na koukání, poměrně pobaví, ale nijak nezaujme. Harrison Ford odehrál svůj standart, Bradu Pittovi toho člena IRA nevěřím ani minutu a to co předvádí Treat Williams (kde že ty "Vlasy" jsou), no, radši bez komentáře. Akční scény jsou dobré, je jich však málo. Po tvůrčí stránce, scénář dobrý, režie průměrná (Alan J. Pakula toho natočil spostu lepšího). Když to tak vezmu sem a tam, je to poměrně dobrý film. Vy, co jste tenhle film ještě neviděli, klidně se podívejte, ale nic od něj nečekejte. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film o mladém, irském teroristovi ( Brad Pitt ), který odjede do USA hledat štěstí. A ukryje se v domě s policistou. ( Harrison Ford ). Film je zbytečně natahován a nemá ani zajímavou zápletku. Dva super herci a i když jim role skvěle padne. Nezachrání takovýto scénář a nudné dialogy. Film mě přesvědčil o tom, že nestačí dobří herci, ale musí to mít i slušnou zápletku a scénář. V případě Tichého nepřítele má pouze herce. A film vám z hlavy vyšumí rychleji než skončí závěrečné titulky. ( 33 procent ) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama