Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud zdlouhavý snímek o irském teroristovi, americkém policistovi s irskými kořeny a jejich komplikovaném vztahu. Obsadit do hlavních rolí menší sympaťáky a kanóny, než jsou Harrison Ford a Brad Pitt, nejspíš by to film nevytáhl na 3*, ale že se bylo na koho koukat, jsem vcelku spokojená. Smekám klobouk zvláště před Fordem, ta jeho nudle u nosu při pláči byla sakra přesvědčivá. Akční pasáže docela ušly, ale tvůrci jich naordinovali jako jedu, romantická linka mě jako obvykle nebavila. Dalo se, ale mohlo to být lepší, mnohem lepší. 63% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je to ľahko nadpriemerný, možno by to chcelo väčší spád a odstránenie niekoľkých hluchých miest. Možno preto sa z neho nestal hit, hoci mal dobré herecké obsadenie. Ale z priemeru ho vyzdvihuje okrem Harrisona Forda a Brada Pitta aj zakončenie, no uvidíte sami. Milujem všetky filmy s Bradom Pitton z 90.tych rokov. Rozhodne stojí za videnie, aspoň zo zvedavosti.. ()

Reklama

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

V české distribuci je vděčně znějící „Fine, the land of opportunity.“ nahrazeno sarkastickým „Fine, země oportunistů podle mého.“. Když tedy k neshodě mezi originálem a lokalizací nepřispěje zrovna nějaká národně exkluzivní konotace ani jiná adekvátně neřešitelná lexikální situace, zbývá ještě dost prostoru k samozvané licenci. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si to po rokoch znova, že v tom možno nájdem niečo, čo ma nakoniec presvedčí, že to nebolo až také slabé..a zas som nič nenašla, stále rovnaké sklamanie nad nevyužitým potenciálom tak silnej témy. Tretia hviezdička iba za Brada (Harrison ma tu vôbec neoslovil) a úvodnú krásnu skladbu od Cranberries. ()

castor 

všechny recenze uživatele

IRA filmaře láká. A Harrison Ford zase tuhle irskou teroristickou organizaci. Ve Vysoké hře patriotů se nejprve stal terčem její pomsty, o pět let později se s ní zapletl v poněkud rozpačitém a roztahaném kousku, ve kterém irský terorista připravuje v dočasném americkém exilu krvavou akci. Výsledek je málo komplexní a dynamický, scénář zřejmě přepisovaný, nepomůže mu ani Ford, ani Pitt, který se znovu nezdráhal pustit do kontroverzní role. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)
  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)
  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama