Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohohle filmu je jeho průměrnost, herci se snaží jak mohou, ale prostě to na nic jiného než na průměr nestačí. Na vině jsou scénaristé a režie Pakuly. Ford v typicky kladné roli a Pitt je tu naopak v roli záporné. Sledujeme jejich měnící se vztah, který skončí přesně po Hollywoodsku..3* ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Film prakticky o nicom, ktory sa cely cas utapa v podpriemernosti. Mierna melancholia, ktora nas od zaciatku sprevadza sa odraza aj na hercoch. Ak uvazime fakt, ze Pitt uz mal v tej dobe za sebou nezabudnutelne vykony v Se7en a Twelve Monkeys a Ford celu plejadu filmov, ich hmliste vykony v tomto snimku su zarazajuce. Aj stare televizny filmy od Hallmarku mali v sebe omnoho viac zivota a emocii, co je popri takych hercoch a tiez pomerne dobrom reziserovi a scenaristovi prekvapive, nuz nie vzdy sa zadari. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

.......a opět po čase, moje tolik oblíbené téma: IRA. Brad Pitt jako Rory Devaney (vůdce teroristické organizace) a Harrison Ford (coby „obyčejný policista“ Tom O‘ Meara), otec rodiny, u něhož Rory najde v Americe „azyl“, připravujíc se na svůj úkol. Oba dotyční se mezi sebou spřátelí, aby nakonec stanuli proti sobě v závěrečném střenutí (souboji). Samotný začátek (odehrávající se v Severním Irsku) je působivý a patřičně naladí ( zejména úvodní scény SPOILER rodinná „idylka“ u večeře, kameramanovo „pozvání“ do krásné, ale drsné a nehostinné irské divočiny za zvuků irské hudby a potom střetnutí teroristů proti místní armádě). Což se (naneštěstí) posléze ukáže jako zrada na diváka, protože těmto momentům se Pakula již ani nepřiblíží (natož vyrovná) a divák tak dostává zcela jinou podívanou, než úvodní momenty slibovaly. Neboť, ta část odehrávající se v Americe, již tak působivá zdaleka není (to je hodně jemně řečeno) a snímek doplácí především na tuctový (předvídatelný) scénář a unylou, ničím nepřekvapující režii. Rory (Brad Pitt) říká: tohle není americkej příběh, tohle je irskej příběh. Škoda, že tomu ve skutečnosti tak NENÍ. Tenhle snímek dělá (bohužel) příliš kompromisů. Chtělo to MNOHEM syrovější, neučesanou verzi, mířící přímo (bez nijakých kudrlinek) k cíli. Vrcholem budiž patetický závěrečný souboj na lodi. Škoda, téma slibné, našlápnuto měl snímek obstojně, duo Pitt-Ford dělají co můžou, celkem povedený hudební doprovod, pouze to samotné zpracování je příliš šablonovité, ničím nepřekvapující, plné klišé, chce se dodat: upravené „rodinnému americkému divákovi“. Tím já rozhodně nejsem! 2+1/2* ()

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)
  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama